Home Nieuws Luidt PSV de alarmbel? De ‘Belgenliefde’ voor PSV is groot | ‘PSV,...

Luidt PSV de alarmbel? De ‘Belgenliefde’ voor PSV is groot | ‘PSV, de meest Belgische topclub’

6323
0

Belgenliefde? Met dat aandoenlijke woord opent het Belgische medium Het Gazet van Antwerpen haar analyse over PSV en de lange traditie van Belgen die onder contract stonden en nog altijd staan.

Luc Nilis, om maar even met één van de allergrootste te beginnen. Maar wat te denken van Eric Gerets, Gilles De Bilde of Marc Degryse? Timmy Simons niet te vergeten. Ondertussen bouwt PSV gestaag verder aan een imperium Belgische vedetten want Johan Bakayoko en Ismael Saibari zijn ook op weg een internationale ster te worden. Natuurlijk zijn we ook blij met Yorbe Vertessen, die wellicht een iets ander pad gaat bewandelen.

In Belgie denkt men dat er een tendens onderbroken gaat worden, want Het Gazet van Antwerpen schrijft dat PSV de alarmbel luidt. ‘PSV houdt al jaren van zijn Belgen en andersom. Maar nu luiden de Eindhovenaren de alarmbel. Ze krijgen het steeds moeilijker om jonge landgenoten naar Nederland te lokken. Belgische clubs investeren meer dan ooit’, schrijft de krant over een aankomend probleem vanuit PSV bezien. Althans, volgens Het Gazet van Antwerpen.

‘PSV geldt al jaren als de meest Belgische (top)club van Nederland. Begin deze week mocht de jonge Noah Fernandez (15) nog meetrainen met het eerste elftal van de Eindhovenaren. En met Johan Bakayoko, Ismael Saibari, Yorbe Vertessen en Kjell Peersman had de ex-ploeg van onder meer Dries Mertens en Timmy Simons al vier landgenoten in de kern’, aldus de krant, die sinds de komst van Noa Lang naar Eindhoven nog dichter op de club PSV zitten.

‘De Belgenliefde van PSV is dus groot. En daarvoor zijn meerdere redenen. Ten eerste zijn er de goeie ervaringen uit het verleden, anderzijds is PSV, in tegenstelling tot andere topclubs als Ajax en Feyenoord, niet in een Nederlands grootstad gevestigd. Om zijn talentvijver te vergroten moet PSV dus wel over het muurtje gaan kijken’, schrijft Het Gazet van Antwerpen.

De analyse van de Belgische krant is ondermeer gebaseerd op uitspraken van verschillende jeugdtrainers bij PSV, die zouden concluderen dat het voor PSV steeds moeilijker wordt om Belgisch talent naar Eindhoven te halen. Belgische spelers onder de vijftien jaar kunnen daarentegen gratis naar PSV worden gehaald en dat geldt nu eenmaal niet als PSV een speler van FC Twente, Heerenveen of NEC overneemt.

“Maar de voornaamste reden blijft natuurlijk dat er in België heel veel talent rondloopt. Spelers die naar ons komen, moeten altijd aan een zekere standaard voldoen. We gaan een Belg niet zomaar nemen omdat hij goedkoper is dan een Nederlandse leeftijdsgenoot”, zegt Vincent Verbrugghe, regiocoördinator voor de U8 tot en met U12 van PSV. Hij is samen met collega Wouter Weckx (U13-U15) verantwoordelijk voor het aansturen van de in totaal dertien scouts die voor PSV zoeken naar jonge talenten in Belgie”, aldus het Gazet van Antwerpen, dat een complete analyse heeft gemaakt van hoe PSV in Belgie scout in combinatie met de historie van Belgen die bij PSV furore maakten.


Vorig artikelMet PSV uit op de agenda is het afzien voor Ajax fans | Dit is de spot drijven met hoofdletter S
Volgend artikelLuuk de Jong lijkt deur naar Oranje toch weer open te zetten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in