Home Nieuws Luc Nilis is groot fan van Cody Gakpo maar pleit voor nieuwe...

Luc Nilis is groot fan van Cody Gakpo maar pleit voor nieuwe rol als spits

1611
0

Luc Nilis kijkt graag naar Cody Gakpo. De oud-topspits geniet van de ontwikkeling van Gakpo maar voorziet ook een andere rol voor de aanvaller.

De 22-jarige Gakpo maakt momenteel furore als linksbuiten en speelt ook bijna al zijn wedstrijden als linksbuiten. Nilis denkt dat er nog meer in het vat zit voor Gakpo en voorziet dat de geboren Eindhovenaar nog beter tot zijn recht zou komen achter de spits.


“Als hij als valse spits of nummer tien gaat spelen, dan denk ik dat hij nog meer tot zijn recht komt”, vertelt Nilis in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. “Dan gaat hij nog meer aan de bal komen, in de zone van de waarheid. Hij acteert nu vooral op links. Hij moet vanuit daar alles doen. Hij doet het op dit moment ook goed daar.”

Nilis kent Gakpo nog van zijn tijd als spitsentrainer bij PSV. Zijn recente ontwikkeling vind Nilis dan ook niet verrassend te noemen. “Ik heb hem toen zien groeien als mens en als speler. Hij is een schitterend persoon en een fantastische voetballer. Ik denk dat hij het tegenovergestelde is van Ihattaren. Gakpo is een voorbeeld voor velen en hij maakt het wél waar bij PSV. Hij wil eerst bij PSV zijn top bereiken voordat hij vertrekt. Hij zet de juiste stappen in zijn carrière. Ik geniet ervan om hem te zien spelen”, aldus Luc Nilis.