Home Nieuws Luc Nilis haalt hard uit naar Eric Gerets

Luc Nilis haalt hard uit naar Eric Gerets

65
0

Luc Nilis haalt in een interview met Radio 1 keihard uit naar Eric Gerets. Dat doet Nilis in aanloop naar zijn eigen boekpresentatie. Volgens Nilis heeft Gerets zijn carrière bij PSV geliquideerd.

“Gerets vond ik een heel goeie trainer, maar vanaf dag één heeft hij getracht om mij te manipuleren. Ik keek zó uit naar onze samenwerking – wie wilde niét spelen voor De Leeuw?” Het liep anders: “Enerzijds was hij heel humeurig. Hij kon de ene dag poeslief zijn en de volgende dag was je lucht voor hem”, zo tekent Het Laatste Nieuws op.

Nilis, tegenwoordig spitsentrainer bij PSV, haalt verder uit naar zijn voormalige trainer. “Anderzijds kon hij niet verdragen dat spelers meer in de belangstelling stonden dan hij. Bij PSV was ik te groot voor Gerets. Hij wilde dat beeld ten koste van alles vernietigen. Ik weet dat Gerets bij het gewone publiek in België nog altijd een God is, maar daar heb ik schijt aan. Voetballers die met hem gewerkt hebben, weten hoe hij is.”

Tegen het Moldavische FC Zimbru Chisinau moest Nilis twintig minuten voor tijd warmlopen. “Ik heb één seconde getwijfeld en daarna ben ik op hem afgestapt: ‘Ofwel val ik nu direct in, ofwel niet. Maar ik ga niet opwarmen.'” Nilis mocht invallen. “Vijf minuten later trap ik de bal in de winkelhaak… Na het eindsignaal liep Gerets het veld op om mij te omhelzen – zo is ie. Ik heb mijn rug gedraaid en gezegd: Wegwezen jij.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here