Home Nieuws Lozano transfer kwestie van dagen na akkoord over portretrechten

Lozano transfer kwestie van dagen na akkoord over portretrechten

60
0

Een transfer van van Hirving Lozano naar SSC Napoli is aanstaande.

Arno Vermeulen sprak zondagavond namens de NOS al van een kwestie rond de portretrechten. Volgens Vermeulen is de transfer zo goed als beklonken: beide partijen moeten alleen nog onderhandelen over de portretrechten van Lozano. “Dat ligt bij Napoli heel ingewikkeld: als je komt, willen ze dat je je portretrechten weggeeft. Dat is voor veel spelers geen probleem, maar Lozano is een speler waar ongelooflijk veel shirts van worden verkocht. In Mexico, maar ook in Amerika, waar veel Mexicanen wonen: zijn portretrecht is dus heel veel geld waard. Dat is nu nog een punt van onderhandeling: als dat rondkomt, is hij volgende week weg.”

De kwestie rond de portretrechten zijn in Italië een heikele kwestie maar ook het laatste punt rond de aanstaande transfer lijkt omzeild. Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport weet dat Lozano en zaakwaarnemer Mino Raiola volledig rond zijn met Napoli.

PSV en de Mexicaan stevenen dus af op het einde van het dienstverband. Lozano zat zaterdagavond 90 minuten op de bank tijdens FC Twente-PSV. De reserverol had mogelijk te maken met transferperikelen, want La Gazzetta weet dat alle partijen rond zijn. Napoli gaat PSV een som betalen van 42 miljoen euro. In Napels gaat de international voor vier jaar tekenen, tegen een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro.

Napoli-eigenaar Aurelio De Laurentiis sprak zich dit weekeinde uit over de miljoenen aankoop van zijn club en heeft alle vertrouwen in een snelle afwikkeling. De voorzitter hoopt maandag of dinsdag het sein op groen te krijgen. PSV betaalde twee jaar geleden zo’n 8 miljoen euro voor Lozano en zal nog een deel van de som moeten afrekenen met Pachuca.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here