Home Nieuws Lozano sprak opnieuw met Guti over PSV en vergelijkt titelfeest Eindhoven met...

Lozano sprak opnieuw met Guti over PSV en vergelijkt titelfeest Eindhoven met Napels

2980
0

Hirving Lozano is weer PSV’er en daar zijn eigenlijk alle partijen erg content mee. De Mexicaanse aanvaller woont weer in Nederland en ziet zijn gezin weer gelukkig zijn.

Napeli krijgt nog een miljoenenbedrag voor Hirving Lozano, wiens contract nog maar één jaar lopende is en PSV en Peter Bosz krijgen de beschikking over een aanvaller van wereldklasse. Kortom, louter tevreden partijen. Bovendien besliste de IND deze week dat de werkvergunning voor de Mexicaan kon worden afgegeven dus de kans is groot dat de Mexicaan zaterdag tegen NEC in actie gaat komen.

Zijn landgenoot Érick Gutiérrez zal het geheel vanuit Mexico met gemende gevoelens hebben bekeken. Mede op voorspraak van Lozano kwam jeugdvriend Érick Gutiérrez in 2018 ook naar Eindhoven. Het liep allemaal anders dan gewenst want na een goede start verdween de middenvelder langzaam uit de basis. Trainer Mark van Bommel zag het niet zitten in de middenvelder, waardoor beide spelers niet vaak samenspeelden.

Na het vertrek van Lozano in 2019 groeide Érick Gutiérrez langzaam weer uit tot een gewaardeerde speler bij PSV. Dat was mede te danken aan Roger Schmidt. Net enkele maanden voor de terugkeer van Lozano naar het Philips Stadion keerde Érick Gutiérrez juist terug naar Mexico. Toch is Gutiérrez blij met de terugkeer van zijn vriend naar PSV.

“Ik heb het er met Guti over gehad”, zegt Lozano in gesprek met De Telegraaf. “Het is ongelukkig, maar zo gaat het in het voetbal. Iedereen bewandelt zijn eigen weg”, aldus een nuchtere Lozano, die uitkijkt naar zijn rentree in het Philips Stadion.

Hirving Lozano staat deze week dus weer voor zijn rentree bij de club waar hij eerder schitterde en de de landstitel vierde. In 2018 werd PSV in het Philips Stadion landskampioen. Afgelopen seizoen won Lozano met Napoli juist de landstitel in Italië met Napels. De Mexicaan vergelijkt beide titelfeesten met elkaar.

“Die kampioenschappen zijn niet met elkaar te vergelijken”, zegt Lozano tegen De Telegraaf. “Bij PSV was het veel meer een feest op straat met een rondrit op een open wagen. In Napels was het heel lang geleden dat ze kampioen waren geworden, bij PSV was dat niet zo.”

Toch wacht PSV nu ook al sinds 2018 op de volgende landstitel, de 25ste. Lozano: “Ik heb veel vertrouwen in dit project. Ik denk dat er een ploeg staat met veel kwaliteit, die zeker kampioen kan worden. Natuurlijk is de concurrentie groot, ook voor de posities voorin, maar dat hoort bij een grote club als PSV”, aldus Hirving Lozano.


Vorig artikelDe Mos wijst naar bijna opgelost ‘probleem in de intrinsieke motivatie’ bij PSV
Volgend artikelUnited fans reageren na PSV-vertrek El Ghazi vol ongeloof: ‘Ontslag voor Ten Hag’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in