Home Nieuws Lozano scoort bij debuut en geeft De Ligt het nakijken in turbulent...

Lozano scoort bij debuut en geeft De Ligt het nakijken in turbulent duel tegen Juventus

88
0

Hirving Lozano heeft zijn visitekaartje in de Serie A afgegeven. De Napoli fans hebben voor het eerst kennis kunnen maken met de dadendrang van Lozano.

Juventus – Napoli was in de tweede speelronde van de Serie A de eerste topper maar Napoli leek last van zenuwen en plankenkoorts te hebben. De ploeg van Ancelotti stond na de eerste helft al met 3-0 achter en leek op een forse nederlaag af te stevenen.

Tot dat Hirving Lozano binnen de lijnen kwam. De Mexicaan was duidelijk voornemens zijn ploeg terug in de wedstrijd te brengen. Napoli scoorde snel de 3-1, waarna Lozano liet zien waarom de club hem gehaald heeft. De Mexicaan liet Matthijs de Ligt lucht dekken, liep knap vrij en scoorde de 3-2. Enkele minuten later was hij dichtbij de gelijkmaker maar kwam hij net te kort.

De gelijkmaker hing echter in de lucht en Hirving Lozano liet zijn ploeggenoten zien wat ze van hem kunnen verwachten dit seizoen. Lozano pikte de bal in de kleine ruimte op, dolde Matthijs de Ligt en liep op de goal af waar hij met een forse overtreding werd gestopt.

De daaropvolgende vrije trap betekende de 3-3 en Napoli voelde zich met de dadendrang van Lozano goed genoeg om op de overwinning te gaan jagen, totdat een ongelukkig eigen doelpunt van Napoli in de blessuretijd anders besliste.

Juventus won onterecht met 4-3 maar ItaIië en met name de fans van Napoli hebben kennis gemaakt met de klasse en effectiviteit van Hirving Lozano.