Home Nieuws Lozano schopper toont karakter, deel Willem II publiek even zielloos als de...

Lozano schopper toont karakter, deel Willem II publiek even zielloos als de uitstraling van de club

50
0

Willem II uit Tilburg. Wat kun je nu over deze Brabantse club zeggen? Eigenlijk niet bijster veel behalve dat het een club zonder enige uitstraling en zonder ziel is. En zo gedraagt een deel van het publiek zich precies; zielloos.

Freek Heerkens van Willem II heeft in ieder geval aan fatsoen geen gebrek. Dit in tegenstelling tot een deel van de Willem II aanhang die beschamend zingen en juichen als Lozano donderdagavond per brancard het veld wordt afgedragen.

De tackle van de Willem II-verdediger was rijp voor rood maar Heerkens liet na afloop zien het hoe het moet en meldde zich in de kleedkamer van PSV.

Lozano moest met een brancard van het veld in Tilburg, waarna een deel van het Willem II publiek, want de club heeft vrijwel geen fans maar slechts publiek, begon te klappen, zingen en juichen. De club uit Tilburg is feitelijk een zielloze club zonder enige uitstraling en wordt ook geenszins gemist in de Eredivisie zoals Twente en NAC wel worden gemist als ze niet op het hoogte niveau acteren. Heerkens toonde na afloop karakter en snelde naar het PSV kleedlokaal. Karakter, juist dat ontbreekt in de uitstraling van de club uit Tilburg, getuige ook het schandalige gedrag van een deel van het publiek.

“Een beetje lullig. De bal kwam eigenlijk met te weinig snelheid. Ik probeerde voorlangs te glijden, maar hij stond vast op dat moment. Met mijn linkerbeen gleed ik tegen hem aan”, vertelt Heerkens in gesprek met het Brabants Dagblad.

“Ik had zelf niet in de gaten dat ik hem dusdanig raakte. Ik ben net in de kleedkamer van PSV geweest. Hij accepteerde mijn excuses. Hij geloofde dat er geen intentie bij zat om hem te raken. Ik weet niet of zijn blessure ernstig is. Hij zat in zo’n machientje.”

Willem II had donderdagavond weinig in te brengen tegen PSV. “Ja, het was een teleurstellende wedstrijd”, aldus Heerkens. “Er was veel hoop in Tilburg vooraf. Die was ook wel gegrond, omdat we in een goede fase verkeerden. Maar PSV heeft wel gewoon evenveel punten als Ajax. Het is een goede ploeg met veel kwaliteit voorin.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here