Home Nieuws Lozano mist na van Bommel opnieuw liefde van zijn trainer: Transfer naar...

Lozano mist na van Bommel opnieuw liefde van zijn trainer: Transfer naar Everton beste optie

2819
0

‘Ik heb niets tegen hem’, zegt Gattuso in gesprek met Italiaanse media over Lozano en zijn reservebeurten.

Als een trainer dat zegt over een van zijn spelers weet je bijna al zeker dat de band tussen trainer en speler verre van optimaal is. Hirving Lozano voelt geen liefde van de opvolger van de trainer die hem eerder juist wel veel liefde wist te geven.


Carlo Ancelotti verklaarde Hirving Lozano in zijn PSV periode meermaals de liefde en openbaarde in diverse media zijn bewondering voor Lozano. Het resultaat was een recordtransfer van PSV naar Napoli voor een bedrag van boven de 40 miljoen euro. Lozano kende een geweldig debuut uit bij Juventus en was meermaals basisspeler, maar toch kantelde zijn situatie. Gattuso nam het stokje van Ancelotti over en het verval bij Napoli zette door en dat had ook zijn weerslag op Lozano.

De Mexicaanse goalgetter is inmiddels verworden tot reservespeler, is in zichzelf gekeerd en voelt geen waardering en liefde van zijn trainer. Italiaanse media schrijven veelvuldig over de gevallen Mexicaan. Eerder bekoelde de relatie tussen Mark van Bommel en Lozano al en na het warme bad van Ancelotti kwam daar een nieuwe episode bij in de vorm van een bekoelde relatie met Gattuso.

‘Lozano werkt hard en het is aan mij om hem te motiveren dat te blijven doen’, zei Gattuso vorige week nog in aanloop naar het thuisduel met Lecce (2-3 nederlaag). ‘Ik heb niets tegen hem, maar ik maak wel de beslissingen. Ik weet dat Lozano lijdt onder het feit dat hij niet speelt. Ik wil hem graag uitproberen aan de linkerkant. Ik denk dat hij daar meer van waarde kan zijn dan aan de rechterkant’, aldus Gattuso, die de voorkeur geeft aan aanvoerder Lorenzo Insigne, José Callejón en in de laatste wedstrijd ook aan huurling Matteo Politano.

Gattuso, die in Italië geen beste naam als trainer heeft, benadrukte dat Lozano niet volledig uit beeld is en dat hij vaak praat met de Mexicaan. ‘Ik heb veel gesprekken met hem, ook al praat hij niet veel. Hij werkt wel hard en we willen hem graag in goede conditie houden. Hopelijk komt de kans dat hij het kan laten zien snel’, aldus Gattuso, onder wie Napoli is afgedaald naar de elfde plek op de ranglijst.

Italiaanse media hebben weinig vertrouwen in een mooie en vruchtbare toekomst van Lozano onder Gattuso. ‘Van held naar flop. Op naar de transferperiode’, zo voorspelt de Italiaanse sportkrant een zomers vertrek. De kans wordt steeds reëler dat Marcel Brands en Carlo Ancelotti eerdaags eens samen zullen gaan zitten ten einde een plan te smeden Hirving Lozano naar Everton te halen. Aan geld en ambities immers geen gebrek bij de  ‘blauwe’ club uit Liverpool. Zodoende kan Hirving Lozano weer de liefde voelen, die hij eerder voelde onder Philip Cocu en Carlo Ancelotti.


Facebook Comments