Home Nieuws Lovende kritieken voor Saibari | Heeft PSV teveel spelers die het af...

Lovende kritieken voor Saibari | Heeft PSV teveel spelers die het af laten weten?

3337
0

In de week van de waarheid krijgen Peter Bosz en zijn spelers veel over zich heen. Het is niet gelukt in Glasgow te winnen van een matig team en dat zorgt voor kritiek, veel kritiek.

De stemming rond het team van Peter Bosz was prima te noemen afgelopen weken. Iedere officiele wedstrijd werd gewonnen, alsmede de Johan Cruijff werd gewonnen en beide competitiewedstrijden werden in winst omgezet met een doelsaldo van vijf doelpunten voor en slechts één tegen. Toch is er na de wedstrijd in Glasgow chagrijn ontstaan bij de achterban maar nog meer bij de media, die wellicht teveel verwachten van het nieuwe PSV. Of beter gezegd, te snel teveel verwachten.

De groepsfase van de Champions League is nu eenmaal van levensbelang voor de club. Toch is er nog geenszins sprake van niet plaatsing voor het miljarentoernooi maar de stemming is toch enigszins bedrukt te noemen. Dat heeft met twee zaken van doen. Het enorm hoge verwachtingspatroon na de miljoeneninvesteringen die de club op haar naam heeft staan deze zomer. Ook speelt de huidige verdediging een grote rol en met name het niet investeren in de verdediging.

Aankoop Dest is een positieve uitzondering op het geheel want de Amerikaanse Nederlander uit Almere is een heuse versterking voor de laatste lijn. De Telegraaf, bij monde van Wim Kieft en dus columnschrijver Valentijn Driessen, erkent de bedrukte stemming en wijst kritisch naar een aantal spelers die steeds teleur zouden stellen. Wim Kieft constateert na de week van Rangers – PSV dat het elftal van Peter Bosz een aantal spelers in de selectie heeft die steeds door de mand vallen.

‘Op zich boekte PSV een aardig resultaat bij Rangers FC. De 2-2 biedt echter geen garantie voor het huidige elftal van Peter Bosz. Er lopen te veel spelers rond die zomaar voor een fataal moment kunnen zorgen. Een jaar geleden gingen doelman Walter Benitez en verdediger André Ramalho lelijk in de fout tegen de Schotten. Dat duo vormt onder Bosz nog steeds een koppel in de verdediging’, begint Kieft in de krant.

‘Aan die twee kan je ook de naam van Ibrahim Sangaré toevoegen. Keeper Benitez had Sangaré nooit mogen aanspelen. Op zijn beurt had de Ivoriaan zich niet moeten aanbieden en proberen voetballend uit die moeilijke situatie te komen. De Schotten loerden op dat moment, sloten hem in, pakten de bal af en het stond 1-0 voor Rangers FC. Altijd als Sangaré de bal tussen de centrumverdedigers ophaalt, houdt iedereen zijn hart vast’, is Kieft kritisch.

‘Te vaak laat Sangaré het afweten en hetzelfde geldt voor Ramalho en Benitez. De goalie pakt nooit eens een ’onhoudbaar’ balletje. Uiteindelijk forceerde Luuk de Jong het gelijkspel met een gelukkige kopbal. Ismael Saibari bekoorde als een van de weinige PSV’ers in Schotland. Hij is redelijk snel, kan goed uit de voeten in de kleine ruimte en komt regelmatig in scoringspositie. Daar zit muziek in, terwijl Sergiño Dest met zijn aanvallende impulsen een prima versterking is voor de verdediging van PSV. Met dit PSV kan het ook zomaar fout gaan in de return tegen Rangers FC in Eindhoven’, aldus Kieft, die Peter Bosz lijkt te willen waarschuwen.


Vorig artikelOpnieuw beweging rond Ibrahim Sangaré, West Ham United meldt zich bij PSV
Volgend artikelRuud Gullit hoopt op komst Jarrad Branthwaite

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in