Home Nieuws Van der Doelen onder de indruk van Ibrahim Sangaré: ‘Als een reus...

Van der Doelen onder de indruk van Ibrahim Sangaré: ‘Als een reus hield hij alle dwergen van zich af’

787
0

Ibrahim Sangaré was zondagavond de man van de wedstrijd in de Rotterdamse Kuip. De Ivoriaan wist zo nu en dan met zijn directe tegenstanders te spelen alsof ze niet bestonden.

Sangaré ontvangt deze week louter positieve kritieken na zijn topwedstrijd tegen Ajax. Sangaré heeft enorme stappen gemaakt en loopt niet meer doelloos met de bal rond na deze veroverd te hebben. Vaak leidde het tot balverlies maar dat aspect is ver uit zijn pel verdwenen. In de Kuip werden gedurende 90 minuten Ajacieden met het grootste gemak aan de kant gezet. PSV supporter Bjorn van der Doelen heeft zondag genoten van het spel van Sangaré. Op geheel eigen wijze omschrijft Bjorn van der Doelen de krachtpatser uit Ivoorkust als volgt.

‘Als een reus hield hij alle dwergen van zich af, zonder met zijn ogen te knipperen’, klinkt het in de nieuwste aflevering van de Skiete Willy Podcast. Van der Doelen is lyrisch over de middenvelder.

Eerder kreeg hij nog veel kritiek te verduren, zo herinnert van der Doelen zich de kritieken op de middenvelder. ‘De kunst is juist om in te zien wat iemand zijn kwaliteiten zijn. We zijn te vaak bezig om te benoemen wat er niet goed gaat. Ik zag het al meteen’, zegt Van der Doelen over de kwaliteiten van de Ivoriaan, die inmiddels volop belangstelling geniet vanuit de Premier League. Eerder was Newcastle United serieus geïnteresseerd maar inmiddels dingen ook Aston Villa en Arsenal naar zijn diensten.

‘Roger Schmidt noemde hem ook altijd een topspeler. Toen werd hij uitgelachen, maar nu is hij ineens wel een goede speler. Je ziet hoe snel het kan veranderen. Daar hoor je nu niemand meer over”, aldus Bjorn van der Doelen in de Podcast Skiete Willy van Voetbal International.


Facebook Comments Box