Home Nieuws Lovende kritieken en hoge verwachtingen: ‘Toptalent Isaac Babadi is de nieuwe Ihattaren’

Lovende kritieken en hoge verwachtingen: ‘Toptalent Isaac Babadi is de nieuwe Ihattaren’

7487
0

Hans Kraaij junior toverde deze week de naam van Isaac Babadi uit zijn hoge hoed als nieuw aankomend toptalent.

De ESPN verslaggever was donderdagavond lyrisch over de kwaliteiten van de in zijn ogen ‘nieuwe Ihattaren’. Kraay ziet veel potentie in deze nieuwe parel van de Herdgang gezien zijn progressie afgelopen jaren en zijn verschillende kwaliteiten. Ook zit het mentale aspect wel goed bij de jongeling, weet Kraaij te melden.

Babadi kende eerder al wel tegenslag door op jonge leeftijd een gecompliceerde beenbreuk op te lopen. Het talent herstelde en werkte gestaag maar hard aan zijn carriere. De beloning kwam begin april van dit jaar. Babadi tekende zijn eerste profcontract. Recent speelde hij met de PSV-jeugd in de Future of Football Cup. Dit betreft een toernooi waarin werd geëxperimenteerd wordt met nieuwe spelregels en daar gaf het jonge toptalent opnieuw zijn visitekaartje af.

De ESPN journalisten en analisten Kees Kwakman en Milan van Dongen waren meteen onder de indruk van de technische vaardigheden van het talent. Collega analist Hans Kraay was meteen onder de indruk en keek alvast vooruit. “Die heb ik nu twee keer zien spelen: Isaac Babadi, zestien jaar”, zei Kraaij donderdagavond in Voetbalpraat op ESPN.

Kraaij ging verder. “Wat een geweldenaar wordt dit, zeg! Dat wordt de nieuwe Ihattaren, maar dan nog sneller. Isaac Babadi, zestien jaar!” Babadi maakt momenteel inderdaad reuze stappen voorwaarts en kwam vorig seizoen al uit voor PSV O18. Het lijkt dan ook snel te gaan met Babadi, die al droomt van meer.

Of ik al aan het eerste elftal denk kreeg hij als vraag voorgelegd. “In PSV 1. Stiekem wel, ja”, antwoordde hij vastberaden.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here