Home Nieuws Louter positieve kritieken voor Gakpo: ‘Die kan naar een grote competitie’

Louter positieve kritieken voor Gakpo: ‘Die kan naar een grote competitie’

727
0

De internatiole carriere van Cody Gakpo is allang en breed begonnen met prima optredens in de verschillende wedstrijden voor PSV op het Europese toneel.

De interlandcarrière van de aanvaller lijkt ook goed van start te zijn gegaan. Met een EK selectie en twee basisplaatsen in de laatste twee wedstrijden voor Oranje mag Gakpo gaan rekenen op meer. Het levert hem zeker na zijn prachtige doelpunt tegen Montenegro, louter positieve kritieken op. Analisten, journalisten en Oranje watchers zijn allemaal positief over Gakpo.


Dat geldt ook voor Willem van Hanegem. De AD columnist heeft hoge verwachtingen van Cody Gakpo. Van Hanegem verwacht dat er na dit seizoen een grote club en grote competitie zal gaan komen.
‘Dat vind ik een speler met veel mogelijkheden, een jongen die op termijn naar een grote competitie moet kunnen. Tegen Noorwegen speelde hij matig en zijn specialiteit liet hem in Oslo in de steek’, schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

‘Daarom snapte ik zijn vreugde toen hij de 4-0 tegen Montenegro in de bovenhoek krulde. Ik denk dat de spanning er nu af is bij hem, maar Oranje kan nog veel doen om hem in zijn kracht te laten spelen. Gakpo moet je ruimte geven, maar Oranje sloot hem zelf op tegen de Noren. Daley Blind kwam heel dichtbij hem, Memphis zat steeds in de zone waar Gakpo de ruimte zocht. Davy Klaassen hetzelfde verhaal. En die Noren en zaterdag ook Montenegro hielden het al zo klein’, aldus Willem van Hanegem over Cody Gakpo.