Home Nieuws Louis van Gaal wijst naar Cody Gakpo: ‘Daar maakt iemand een hele...

Louis van Gaal wijst naar Cody Gakpo: ‘Daar maakt iemand een hele grote fout’

22746
0

Bondscoach Louis van Gaal moest in zijn eerste interland als nieuwe bondscoach genoegen nemen met een remise.

In en tegen Noorwegen, werd het 1-1. De bondscoach zag veel goede zaken, waar hij op verder kan borduren en van Gaal liet weten dat hij tevreden was met de manier waarop Oranje tegen Noorwegen verdedigde bij spelhervattingen. De enige tegengoal van de wedstrijd viel wel na een aanvankelijk afgeslagen corner én een individuele fout van Cody Gakpo, zo oordeelde Louis van Gaal.


Gakpo stond goed opgesteld bij de tweede paal, maar stapte te laat naar voren, waardoor Erling Braut Haaland ontsnapte aan buitenspel en eenvoudig kon scoren. “Daar heeft iemand wel een hele grote fout gemaakt hè?”, aldus Van Gaal tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

Gakpo heeft het na afloop ook te horen gekregen, heeft Van Gaal desgevraagd laten weten tijdens de persconferentie. “Natuurlijk, dat zeg ik, dat laat ik zien. We zijn grote jongens hè? Daar moet hij tegen kunnen. Hij reageerde er ook zeer volwassen op, maar dat je het nog een keer laat zien, dat is niet voor hem, dat is voor de rest van het team.”