Home Nieuws Louis heeft gelijk! Maar Wout Weghorst?

Louis heeft gelijk! Maar Wout Weghorst?

2794
0

Louis van Gaal heeft vooralsnog gewoon gelijk.

De enige Nederlandse coach die Andries Noppert een basisplaats op een mondiale eindronde toe zou bedelen, zag na enkele minuten Nederland – USA dat die keuze goed uitpakte.

Andries Noppert redde namelijk krachtig en alert na slecht dekken van Denzel Dumfries dus Louis heeft gelijk. Daarmee niet gezegd hebbende dat een andere keeper de Amerikaanse inzet niet had gekeerd. Het Nederlands Elftal speelde verder een acceptabele eerste helft maar maakte opnieuw geen grootse indruk in het eerste bedrijf.

Toch stond er na 45 minuten een 2-0 voorsprong op de borden na twee goede aanvallen, waarbij Dumfries de aangever was. Dumfries leek wat vermoeid te ogen maar perste er toch twee passes richting de zestienmeter uit die door respectievelijk Memphis Depay en Daley Blind werden binnen gewerkt.

Team USA kende verder zo nu en dan goede fases in de wedstrijd maar was overall wel de mindere van het Nederlands Elftal. Naarmate de tweede helft vorderde, geraakte Oranje steeds beter in de wedstrijd.

Dus ondanks alle kritieken richting de bondscoach van afgelopen weken en dagen, heeft Louis van Gaal vooralsnog gewoon gelijk want zijn Oranje is inmiddels kwartfinalist op het WK in Qatar. Links of rechtsom bekeken, de winnende coach heeft altijd. Ook wij als redactie van PSV Inside, hebben ons afgelopen dagen dan wel weken ‘schuldig’ gemaakt aan het afgeven op de bondscoach. Het spel was immers niet om aan te zien, doordacht en werd vaak zonder lef uitgevoerd. En ja, de bondscoach blaast geregeld hoog van de toren en dus wordt de bal dan weleens teruggekaatst. Maar ere wie ere toekomt en dus heeft Louis gelijk. Het vaker bekritiseerde spel was tegen de USA al een stuk beter maar er mag van dit Oranje nog steeds meer worden verwacht.

Ook het wisselbeleid was lange tijd niet om over naar huis te schrijven maar ook daarin heeft Louis gelijk want Oranje is kwartfinalist. Hoewel de gemiddelde Nederlandse voetbalfan niet zit te wachten op Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Davy Klaassen, is het resultaat uiteindeljk toch waar het om draait. In de tweede helft was er na drie matige groepswedstrijden zelfs sprake van een aantal mooi uitgevoerde aanvalsgolven, waarbij de score hoger had kunnen uitvallen.

Louis van Gaal bracht ook nog de inmiddels tot publiekslieveling verworden Xavi Simons in de gelederen. De winnende coach heeft altijd gelijk dus de discussies over het niet eerder inbrengen van Simons, behoren volgens van Gaal tot het verleden. We beseffen inmiddels dat Louis van Gaal nog tot zeker aanstaande vrijdagavond gelijk heeft.

Maar beste Louis, Wout Weghorst lijkt een aantal dikke strepen voor te hebben op Luuk de Jong. Waarom? Zou Frank Lammers zich dat inmiddels ook afvragen of ‘huivert’ (voor eeuwige roem) de acteur na Nederland – USA nog meer voor dat wat Louis van Gaal de Nederlandse voetbalfan de komende twee weken gaat voorschotelen?


Vorig artikelFrank Lammers haalt op Belgische televisie genadeloos hard uit naar van Gaal en diens ego
Volgend artikel‘Blind was in het begin de zwakste, maar hij herstelde zich aardig’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in