Home Nieuws Loting stemt tevreden | VI wijst naar ‘wegwerpmanagement’ én naar niet beschikbare...

Loting stemt tevreden | VI wijst naar ‘wegwerpmanagement’ én naar niet beschikbare Brands

8538
0

De selectie van Peter Bosz heeft een meer dan geslaagd trainingskamp achter de rug in Oostenrijk. Daags na de terugkeer weten we inmiddels ook waar we Europees gezien aan toe zijn.

De opluchting na AZ – PSV was wellicht niet meteen merkbaar in de catacomben van het AFAS stadion, maar er bleek na afloop van het zo belangrijke duel in Alkmaar wel degelijk sprake te zijn van grote opluchting.

Het ging die middag rond half 5 grotendeels over het opstappen van Ruud van Nistelrooij maar het doel, het spelen van een voorronde én een play-off tweeluik deze zomer, leek die middag wat naar de achtergrond verdrongen te zijn. Logisch ook, het plotselinge opstappen van de populaire Ruud van Nistelrooij is een groot feit in de historie van de club geworden.

Het was al met al een onaangename week, voorafgaand aan competitiewedstrijd nummer 34. PSV is overigens in speelronde 34 eigenijk geen moment serieus in de problemen geweest als we naar het wedstrijdverloop kijken.

Ook het scorebord in Enschede hielp een handje mee die middag, maar wie dacht dat het armlastige Ajax daadwerkelijk nog roet in het eten zou gaan gooien, hoeft alleen maar naar de huidige oefencampagne van de Amsterdammers te kijken om met terugwerkende kracht te kunnen concluderen dat PSV die middag in Noord-Holland alsnog in een zetel de tweede plaats kon bemachtigen. De rek is er wel uit bij de club uit Amsterdam.

Daags na terugkeer uit Oostenrijk kreeg de club ook meteen enige Europese zekerheid. Het Oostenrijkse Sturm Graz rolde immers uit de koker in Nyon, Zwitserland. Peter Bosz kan zich deze week met zijn staf gaan richten op de ‘serieuzere’ duels. Feyenoord en Sturm Graz staan immers op de agenda voor PSV.

De coach liet afgelopen dagen duidelijk merken dat het trainingskamp in de Alpen meer dan geslaagd is. Er vertrok dan weliswaar één speler maar dat vertrek behoeft geen verdere uitleg meer. Gedane zaken nemen tenslotte geen keer en Peter Bosz wilde in Oostenrijk een ieder die over de vertrokken Simons van wal stak, laten weten dat die behoefte bij hem in ieder geval volledig verdwenen is.

Gewaarschuwd door de uithaal van Peter Bosz richting de collega(‘s) van ESPN, lijkt weekblad Voetbal International het niet te proberen nog veel aandacht aan Xavi Simons te schenken. VI’s tijdelijke PSV-clubwatcher Freek Jansen, zag dat Bosz met name de nadruk wist te leggen op het inslijpen van patronen en het gewenste aanvallende spel inclusief massaal druk zetten.

Er viel Freek Jansen nog iets anders op. Marcel Brands was wel aanwezig in Oostenrijk maar wel op de achtergrond. De twee ervaren bestuurders, Stewart en Brands, zijn een sterk duo en trekken de aandacht van de media maar Brands besloot anders, zag Jansen.

“Waar voorganger Toon Gerbrands dagelijks klaar stond om de media, en daarmee de achterban, tekst en uitleg te geven, kiest Brands meer voor een rol in de luwte. In de laatste dagen van het trainingskamp in Oostenrijk is hij aanwezig, maar een interview is niet mogelijk”, trekt Jansen een vergelijking.

De journalist gaat verder: “PSV zegt geleerd te hebben van het verleden en voortaan elk directielid zijn eigen deel te laten verkondigen. In deze fase, waarin het wachten is op versterkingen, gaat Stewart over het technische deel en moet Brands daar met vragen niet door in verlegenheid worden gebracht”, aldus de journalist namens Voetbal International, die wel nog even verwees naar het niet bepaald transparante communiceren van de club met betrekking tot de Xavi Simons, de naam is voor een laatste keer gevallen, transferclausule.

“PSV hunkert naar structureel voetbalbeleid in plaats van wegwerpmanagement”, besluit de journalist van Voetbal International zijn visie op het tiendaagse trainingskamp van PSV in de Oostenrijkse Alpen.


Vorig artikelDirecteur Sturm Graz weet wel raad met loting tegen PSV
Volgend artikelLanger verblijf Sangaré steeds waarschijnlijker, Ivoriaan ziet transfer naar Nottingham niet zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in