Home Nieuws Lothar Matthäus ziet 1988 weer voor zich en zegt: ‘Nederland grote favoriet...

Lothar Matthäus ziet 1988 weer voor zich en zegt: ‘Nederland grote favoriet tegen Engeland’

747
0

Herinneringen aan 1988, inmiddels ook bij de Duitse levendige legende Lothar Matthäus.

De analist van de Duitse televisie en columnist voor ondermeer BILD, wordt gevraagd naar de wedstrijd tussen Nederland en Engeland van woensdagavond. Lothar Matthäus kent de historie tussen beide landen en ook bij Lothar Matthäus gaan de gedachten als vanzelf terug naar de zomer van 1988.

Ronald Koeman en Marco van Basten schoten Oranje in de halve finale in Hamburg naar München, waarna de Europese titel een feit was. Hoe kijkt de Duitse legende naar de kraker tussen Nederland en Engeland, nu zijn favoriete ploeg inmiddels is uitgeschakeld?

Lothar Matthäus ziet de ploeg van Ronald Koeman als favoriet in het duel in Dortmund. De analist heeft Nederland zelfs getipt als de grote favoriet in de halve finale tegen Engeland. Dat heeft ondermeer van doen met de partij die Nederland speelde tegen Turkije. Althans, een deel van die wedstrijd kon Lothar Matthäus bekoren.

De criticaster bleek onder de indruk te zijn van de manier waarop het elftal van Ronald Koeman in de laatste twintig minuten speelde tegen Turkije. De laatste 5 tot 7 minuten speelde de ploeg van Ronald Koeman overigens helemaal niet zo goed maar volgens Lothar Matthäus genoeg om als favoriet de wedstrijd tegen Engeland in te gaan.

Lothar Matthäus is zeer zeker niet onder de indruk van Engeland en Spanje dus de legende sluit de EK-titel voor Nederland niet meer uit. Nederland gaat volgens Lothar Matthäus de finale halen. ‘Als Nederland speelt zoals ze in de laatste twintig minuten van de kwartfinale tegen Turkije speelden, zijn ze voor mij de duidelijke favoriet in deze halve finale’, aldus Matthäus.

Maar Matthäus gooit er ook een waarschuwing uit. ‘Ze kunnen Engeland niet alleen met speelse middelen bestrijden. De Engelse verdediging is heel solide. Maar dat moet ook wel, want hun doelman Jordan Pickford behoort zeker niet tot de beste tien keepers van dit toernooi.’

Verder ziet Matthäus Frankrijk als de grote favoriet tegen Spanje. ‘Het zijn echt twee geweldige wedstrijden. Het is goed mogelijk dat beide halve finales in een verlenging uitmonden, of zelfs strafschoppen. Maar Spanje moet de verdediging weer helemaal opnieuw opbouwen door de schorsingen van Dani Carvajal en Robin Le Normand. Ik denk dat ze daardoor kwetsbaarder worden’, aldus Lothar Matthäus over beide krakers in Duitsland.


Vorig artikelPSV slaat eerste zeer magere bod Atlético Madrid resoluut af | Eerste bod ’tweede keeper-waardig’
Volgend artikelNadert een transfer naar Madrid? Veel vertrouwen PSV in Walter Benítez maar grenzeloos lijkt het niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in