Home Nieuws Lothar Matthäus wijst naar PSV periode van Mark van Bommel na ontslag...

Lothar Matthäus wijst naar PSV periode van Mark van Bommel na ontslag in Wolfsburg

6940
0

Wie herinnert zich niet de rode kaart die Mark van Bommel in zijn jonge jaren als PSV middenvelder ontving in het duel tussen FC Bayern en PSV in het voormalige Olympisch Stadion van München?

Matthäus, ervaren als hij toen was, voelde licht contact met van Bommel en kreeg het voor elkaar dat van Bommel met rood na twee keer geel van het veld werd gestuurd. Met een beetje gevoel voor fantasie zou je kunnen concluderen dat Lothar Matthäus het nog steeds niet heeft op Mark van Bommel. De oud-wereldkampioen is namelijk erg kritisch op de recent ontslagen Mark van Bommel.

In zijn column voor SKY Deutschland schrijft Matthäus erg kritisch over Mark van Bommel. Matthäus zegt meer te weten over de oorzaken en feiten rond het ontslag van de 44 jarige Limburger. Matthäus wijst zelfs terug naar de periode in Eindhoven rond het ontslag van van Bommel bij PSV. Het Bayern icoon denkt te weten dat de relatie tussen Mark van Bommel en Wout Weghorst de reden van het ontslag is.

Het lijkt onwaarschijnlijk want een eventuele slechte band met een speler is doorgaans geen reden tot ontslag maar Matthäus denkt van wel. ‘Als een trainer zijn connectie met het team verliest, komt dat vaak doordat hij geen goede relatie meer heeft – of nooit heeft gehad – met een of meer invloedrijke spelers’, schrijft Matthäus, die naar FC Bayern Munchen wijst.

‘Niko Kovac raakte Thomas Müller kwijt in München en Mark raakte Wout Weghorst overduidelijk kwijt in Wolfsburg. Dit is misschien verrassend, omdat het landgenoten zijn en ze alleen al vanwege de taal een goede band zouden moeten hebben. Maar dat was overduidelijk niet het geval. De problemen tussen van Bommel en het team moeten wel serieus zijn geweest, er is geen andere uitleg voor de terugval in prestaties en het ontslag. Ook bij PSV was het voor sommige spelers al niet gemakkelijk met van Bommel als trainer is de informatie die ik daar over heb, aldus Lothar Matthäus.


Vorig artikelPSV mist Cody Gakpo en Noni Madueke ook tegen Twente, AS Monaco en Fortuna Sittard
Volgend artikelFC Twente denkt PSV verder in de problemen te kunnen brengen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in