Home Nieuws Lothar Matthäus haalt hard uit naar Donyell Malen: ‘Komt nauwelijks zijn man...

Lothar Matthäus haalt hard uit naar Donyell Malen: ‘Komt nauwelijks zijn man voorbij’

4827
0

Lothar Matthäus is vooralsnog geen groot fan van Donyell Malen.

De wereldberoemde oud-international van Duitsland en FC Bayern Munchen aanvoerder is bepaald niet onder de indruk van de spits, zo stelt hij bij het Duitse Sky. Sterker nog, Lothar Matthäus denkt niet dat Malen succesvol gaat worden bij Borussia Dortmund.


“Tot nu toe ben ik teleurgesteld in hem. In Gladbach kwam hij nauwelijks zijn man voorbij en kon hij voor geen enkele dreiging zorgen”, wijst Matthäus naar een recente wedstrijd van Malen voor Dortmund. ‘Maar zó weinig laten zien. Vooral van nieuwkomer Malen mag je toch wel iets meer verwachten. Tot nu toe ben ik zeer teleurgesteld in hem’, aldus de Duitse voetbalgrootheid Lothar Matthäus.

Malen verloor dinsdagavond kansloos in de Johan Cruijff Arena van Ajax en kon opnieuw geen potten breken voor zijn nieuwe club. De diverse analisten van de Duitse voetbalzender zijn dan ook eensgezind dat Malen nog de nodige stappen moet zetten om te kunnen aanhaken bij Dortmund.

Lothar Matthäus krijgt niet meteen bijval van de diverse analisten. De Duitse media geloven over het algemeen wel in de kwaliteiten van Malen maar zien ook dat er nog wat stappen gezet dienen te worden. Youri Mulder is het met Lothar Matthäus oneens. “Hij past zó onwijs goed in het Duitse voetbal. Daar is het belangrijk dat je zo snel mogelijk van A naar B kunt rennen, zeker bij een club als Dortmund. Laat dat nu juist zijn grootste kwaliteit zijn”, aldus Mulder bij het Algemeen Dagblad.

“De Bundesliga is een andere competitie, een stuk pittiger dan de eredivisie. Het is niet gek dat hij even de tijd nodig had om zich aan te passen”, zegt Mulder over Malen.

Ook zijn rol in Duitsland is anders. “Bij PSV was hij bovendien het mannetje, nu heeft hij in Haaland een grote ster naast zich. Op termijn denk ik dat Malen zijn gedoodverfde opvolger is. Ze hebben dezelfde snelheid, doelgerichtheid en techniek. Alleen is Haaland nog een klasse beter’, concludeert Mulder.