Home Nieuws Loper Klaassen voor Gakpo tegen Ecuador? Van Marwijk hoopt op Xavi Simons

Loper Klaassen voor Gakpo tegen Ecuador? Van Marwijk hoopt op Xavi Simons

1658
0

Bondscoach Louis van Gaal is bepaald geen coach die kijkt naar de meest recente prestaties van een speler of naar één goede of juist mindere actie van een bepaalde speler.

Maar het heeft er toch alle schijn van dat Louis van Gaal zijn elftal tegen Ecuador gaat aanpassen op een enkele positie. Dat heeft in de eerste plaats natuurlijk van doen met de nog altijd niet topfitte Memphis Depay. Daardoor denkt de coach te moeten gaan schuiven. Dat zou ten faveure kunnen gaan van de toch matige voetballer Davy Klaassen. De Jorrit Hendrix van Ajax is bepaald geen sierlijke voetballer maar een simpele systeemspeler, die eigenlijk alleen bij Ajax weet te renderen.

Zet Davy Klaassen in de basis bij Everton en/of Werder Bremen en het is al snel de bank die hij daarna mag en moet warmhouden. In Bremen keek men verrast op toen Ajax miljoenen euro’s over had voor Klaassen. Het eerste bod werd dan ook meteen geaccepteerd. Inmiddels is Davy Klaasen reservespeler bij het dolende Ajax maar voor Louis van Gaal is de middenvelder belangrijk genoeg om aan boord te hebben bij Oranje. Zet Klaasen bij bijvoorbeeld FC Groningen in de basis en ook daar zal hij nauwelijks opvallen. De middenvelder heeft natuurlijk wel loopvermogen en het gevoel voor het belopen van de ruimte en dat etaleerde hij in de 97e minuut van de wedstrijd tegen Senegal op precies de juiste wijze. Het resulteerde in de 2-0. Davy Klaassen, een soort pinchhitter voor het middenveld?

Louis van Gaal lijkt heil te zien in een basisplaats voor Klaasen. De bondscoach lijkt vrijdag te opteren voor Klaassen in zijn basisopstelling, waardoor Gakpo naar de linkerkant of wellicht naar de punt van de aanval zal verhuizen. Oranje traint donderdagmiddag in ieder besloten en de elf tegen elf partij dient als voorbereiding op de wedstrijd tegen de Ecuadorianen.

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk hoopt in ieder geval op spektakel bij Oranje en dicht het Nederlands Elftal grote kans toe op eremetaal. Van Marwijk ziet dan ook uit naar spectaculaire spelers en dus wijst hij naar Xavi Simons. Van Marwijk vindt het een goede keuze van Louis van Gaal om Xavi Simons mee te nemen naar Qatar. De limburger denkt dat de onvoorspelbare Simons een wapen kan zijn.

“Of de selectie van Xavi Simons terecht is? Ja, het is goed dat hij erbij is”, zegt hij tegen Voetbal International. “Ik heb zijn vader Regillio nog als speler gehad bij Fortuna Sittard. Je hebt onvoorspelbare spelers nodig. In mijn ogen is Simons een nummer 10, maar hij is ook een jongen die de diepte kiest. Hij kan iets creëren, maar past het met de rest?”

“Het is voor hem en Louis jammer dat Oranje geen oefenduels meer heeft gespeeld, dan had je dat kunnen ervaren. Maar in zijn algemeenheid hou ik van een aantal jonge, frisse spelers met een goede, jonge en sterke keeper in een selectie. Ze geven alles en iedereen een goede positieve push. Dat heeft een elftal vaak nodig”, aldus Van Marwijk.


Vorig artikelOpvolging Cody Gakpo: ‘We hebben een lijst kandidaten waarnaar we kunnen schakelen’
Volgend artikelVan Gaal lyrisch: ‘Cody Gakpo kan de ster van het WK worden’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in