Home Nieuws Lofzang van Nistelrooij over Drommel gaat door: ‘Zien in hem de potentiële...

Lofzang van Nistelrooij over Drommel gaat door: ‘Zien in hem de potentiële eerste keeper’

346
0

Joël Drommel staat er goed op bij Ruud van Nistelrooij. De keeper, die toch echt over minder kwaliteiten beschikt dan een eerste doelman van PSV nodig heeft, keept in ieder geval de bekerfinale.

Eerder dit seizoen bleek van Nistelrooij al met complimenten te strooien. Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen Sparta, waarin Drommel een flinke fout maakte, wees van Nistelrooij juist naar de cruciale redding die Drommel in de blessuretijd kon verrichten. Ruud van Nistelrooij spreekt daags voor de bekerfinale opnieuw zijn vertrouwen uit in de doelman. De lofzang gaat verder want van Nistelrooij ziet Drommel nog altijd als de potentiële eerste doelman van PSV.

Drommel kent dit seizoen een beter seizoen dan het vorige seizoen. De keeper startte dit seizoen vier Eredivisie-wedstrijden in de basis, door een blessure bij eerste doelman Walter Benítez, maar moet het verder doen met de bekerwedstrijden van PSV. ‘Ik heb aan het begin aangegeven dat Joël de beker gaat keepen. Dat heeft hij uitstekend ingevuld. Hij heeft het geweldig gedaan tot aan de finale. Dat is al een topprestatie.’

‘En aan de andere kant heeft hij het ook uitstekend ingevuld toen Benítez afwezig was. Dus er is geen enkele twijfel richting zondag. Ik heb dat met de staf besloten’, klinkt het. ‘Joël is voor ons een hele belangrijke speler. Het is een hele goede keeper. Hoe hij zich heeft opgesteld… Wij zien in hem de potentiële eerste keeper. Dat kan heel goed met zijn leeftijd. Het verschil tussen de keepers is niet heel groot. Vandaar dat je hem daarbij wilt betrekken. Dat heeft hij uitstekend ingevuld.’

Drommel werd in de zomer van 2021 door PSV voor enkele miljoenen euro’s overgenomen van FC Twente. Na mindere prestaties verloor hij zijn plek onder de lat bij PSV, maar Van Nistelrooij schrijft hem nog niet af.


Vorig artikelEngelse journalist op onderzoek: ‘Overal in Eindhoven zijn ze zo trots op haar voetbalclub’
Volgend artikelVan den Boomen zal bij contractverlenging bij Toulouse niet Europees mogen spelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in