Home Columns Lofzang Luuk de Jong over Drommel klinkt ongeloofwaardig: ‘Ik wil het niet...

Lofzang Luuk de Jong over Drommel klinkt ongeloofwaardig: ‘Ik wil het niet eens een fout noemen’

2908
0

Telegraaf journalist Valentijn Driessen wees Ruud van Nistelrooij afgelopen zaterdag op diens geloofwaardigheid. Driessen weet vaak stevig te overdrijven maar de chef-voetbal van de Telegraaf wilde zijn punt toch maken.

Noem het onrust stoken of overdreven kritisch zijn maar Driessen stelde na afloop vast dat de geloofwaardigheid van Ruud van Nistelrooij in het geding kwam. Tierend, vloekend en scheldend liep Joey Veerman in de tweede helft van PSV – Sparta het veld af. Vol onbegrip en duidelijk aangedaan zocht Veerman zijn plek op de bank op. Na afloop ging het uiteraard over het wisselmoment, waarbij Ruud van Nistelrooij duidelijk de rijen gesloten wilde houden na zijn visie op de wissel van Veerman.

Het betoog van Ruud van Nistelrooij ging over fanatisme bij Veerman maar ook over een zekere winnaarsmentaliteit die Veerman bezit. Ook viel het woord teleurstelling. Driessen vond het net allemaal wat te ver gaan en stelde de geloofwaardigheid van Ruud van Nistelrooij ter discussie. Veerman was immers gewoon laaiend op de trainer die hem naar de kant haalde. Joey Veerman begon in Rotterdam in ieder geval als wisselspeler aan het bekerduel met Sparta.

De geloofwaardigheid van Ruud van Nistelrooij is wat ons betreft niet in het geding rond de wissel van Joey Veerman. Wel hebben we zo onze twijfels bij de lofzang over doelman Drommel, die door van Nistelrooij de hemel in werd geprezen voor Sparta – PSV. Dat heeft toch wel veel van doen met het aloude recht praten wat krom is. Na afloop van Sparta – PSV was het de beurt aan Luuk de Jong, die het opnam voor Drommel. De aanvoerder van PSV zal vandaag toch menig PSV fan ergeren want de Jong zei na afloop dat Drommel geen fout maakte bij de 1-2. Het gezicht van Drommel sprak anders we degelijk boekdelen net na de 1-2.

“Na die fout – ik wil het eigenlijk niet eens een fout noemen – had hij een fantastische redding”, begon de Jong tegen ESPN. “Het is geweldig hoe Drommel zich op dit moment opstelt. Het is een geweldige gozer, en ook een geweldige keeper. Dat zag je vandaag ook weer.” “Wel of niet fout. De communicatie moet daar goed zijn, maar daarna maakt hij een fantastische redding”, doelt hij op de redding in blessuretijd.

De Jong is lyrisch over Drommel: “Hoe hij zich altijd opstelt als tweede keeper, het is een geweldige gozer en een geweldige keeper. Dat zie je wel bij die bal die hij op het laatste moment pakt. Een fantastische redding”, aldus de aanvoerder van dienst, die het als vanzelfsprekend opneemt voor Drommel, die nog altijd al talentvol kan worden gezien maar echt stevig aan de slag moet het voorkomen van grote fouten dan wel blunders.


Vorig artikelArthur Numan genoot optimaal in Eindhoven maar zag transfer van PSV naar Barcelona in rook opgaan
Volgend artikelMax Huiberts blijft bij AZ, PSV richt pijlen op Gretar Steinsson

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in