Home Nieuws Lofzang gaat door: ‘PSV én Oranje hebben Veerman nodig, ik had hem...

Lofzang gaat door: ‘PSV én Oranje hebben Veerman nodig, ik had hem meegenomen naar Qatar’

583
0

Of het met zijn gedrag in de bekerfinale te maken heeft of juist alleen met zijn goede spel, laten we nog even in het midden maar duidelijk is dat Joey Veerman momenteel hot is.

Aan de diverse tafels der analisten wordt de roep om Joey Veerman in Oranje dan ook bijna per dag groter. De middenvelder speelt beter dan voorheen en is zichtbaar groeiende bij PSV. Voor Ruud van Nistelrooij lijkt Veerman momenteel niet meer ter discussie te staan. En dus wijzen diverse analisten naar Oranje en naar Ronald Koeman. Zo ook Arnold Mühren.

Veerman hoort in het Nederlands elftal, stelt Arnold Mühren vast. Volgens de 23-voudig international had de middenvelder al in Qatar een speler van Oranje moeten zijn.

Mühren oordeelt ‘zonder Volendam-bril’, benadrukt de rapporteur van De Telegraaf. “Je hebt spelers waarbij die bal altijd in veilige haven is. Dat is bij hem het geval”, zegt Mühren over Veerman. “Hij speelt het liefst met lopende spelers en geeft die ballen op de juiste snelheid mee. Hij is één van de weinige middenvelders in Nederland die diepte ziet.”

Veerman maakte zaterdag opnieuw een goede indruk tegen Sparta. Met veelal voorwaarts snel spel was de middenvelder weer bepalend voor PSV. “Echt een type dat niet alleen PSV nodig heeft, maar ook het Nederlands elftal, denk ik”, vervolgt Mühren, die Veerman momenteel goed genoeg vindt voor Oranje. “Ik zeg misschien iets geks, maar ik had hem meegenomen naar Qatar. Je had in de manier waarop Nederland speelde iemand nodig die spelers als Memphis en Gakpo kon bedienen in de diepte.”


Vorig artikelPSV iconen verschillen over gunfactor voor Ajax én over tevredenheid met tweede plaats
Volgend artikelEerste jaar Van Nistelrooij beter dan eerste jaar Cocu: Earnie Stewart moet Van Nistelrooij helpen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in