Home Nieuws Loftuitingen houden aan: ‘Is er ooit een handigere back geweest in de...

Loftuitingen houden aan: ‘Is er ooit een handigere back geweest in de Eredivisie?’ | ‘Tegenstanders vallen gewoon om’

522
0

Het Eredivisie-seizoen van Sergiño Dest kan niet anders dan zeer succesvol en geslaagd genoemd worden. De back heeft een absolute meerwaarde in de selectie van Peter Bosz en levert dan ook een grote bijdrage aan het succes van dit seizoen.

Vrijwel alle analisten zijn lovend over de inbreng van de verdediger, die naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen normaal gesproken niet meer voor PSV zal spelen. Hans Kraay stelde afgelopen weekend al vast dat Sergiño Dest eigenlijk te weinig waardering en complimenten krijgt maar dat geldt in ieder niet voor de meeste collega’s van Kraay want bij ESPN is men juist zeer te spreken over het seizoen van Sergiño Dest.

Met name Marciano Vink en Kenneth Perez zijn vol lof over de kwaliteiten van de verdediger maar ook Kees Kwakman en Mario Been kunnen dit seizoen niet heen om het bijna perfecte spel van Sergiño Dest. En dus wordt Sergiño Dest wekelijks uitgebreid gecomplimenteerd door vrijwel het gehele leger aan analisten. Daar deed Regi Blinker overigens nog een schepje bovenop dit weekend.

Voormalig Feyenoorder Regi Blinker is van mening dat zowel Dest maar ook Joey Veerman te weinig uitgedaagd worden in de Eredivisie. Blinker denkt dat de verdediger té goed is voor de Eredivisie. “In het begin van dit seizoen dacht ik: dit gaat steeds maar net goed, met die kleine pasjes en dat getruc van hem. Maar hij doet het nu al een wedstrijdje of dertig en góéd ook, zeg”, zegt Blinker in gesprek met De Telegraaf. “Tegenstanders vallen gewoon om bij dat kappen en draaien. Het lijkt me ook vreselijk om tegen hem te spelen. De Eredivisie lijkt soms een speeltuin voor hem. Het oogt veel te makkelijk en hij heeft meer uitdaging nodig.”

Veerman is, evenals Dest, door Blinker opgenomen in het Elftal van de Week. “Hij zal bijna altijd in het elftal staan, maar hij is gewoon zo soeverein. Hij heeft zoveel rust, komt continu in de positie om aanspeelbaar te zijn en weet dan al waar hij die bal vooruit gaat passen. Voor hem geldt hetzelfde als voor Dest: het lijkt of hier nog heel weinig uitdaging voor hem is”, aldus Regi Blinker in De Telegraaf.

Zoals gezegd is ook Kenneth Perez vol lof over Sergiño Dest. Volgens de ESPN-analist heeft er zelden een linksback in de Eredivisie rondgelopen die beter maar vooral handiger was dan Dest. “Heb je ooit een handigere back gezien dan hij? Ik kan het me niet heugen. De vraag is: kun je ook op deze manier spelen in een absolute topcompetitie? Als hij in een verdedigend team komt te spelen, dan weet ik het niet. Dat is de grap: de categorie clubs waar hij past, komt waarschijnlijk niet voor Dest.”

Karim El Ahmadi merkt op dat Dest bij FC Barcelona ‘dezelfde dingen probeerde te doen’. “Maar als het daar verkeerd ging, werd hij op zijn plek gezet door iemand als Lionel Messi. Bij PSV kan hij gewoon zijn gang gaan”, aldus de lyrische analisten bij ESPN. Dest kwam dit seizoen 37 keer in actie voor PSV. De van FC Barcelona gehuurde verdediger scoorde twee doelpunten en gaf zeven assists.


Vorig artikelDe vrees voor vertrek ‘machtige wapens PSV’ leeft bij de media: ‘Grote vraagtekens achter Bakayoko en Veerman
Volgend artikelDe staande ovatie voor Isimat-Mirin, zware avond voor Franse cultspeler maar ode PSV-fans deed veel goeds

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in