Home Nieuws Lofuitingen door geheel Europa: ‘Luuk de Jong is alles wat je wenst’

Lofuitingen door geheel Europa: ‘Luuk de Jong is alles wat je wenst’

7566
2

Luuk de Jong werd deze week matchwinner voor PSV in de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Racing Club de Lens. PSV telt weer mee in groep B en is zelfs op weg naar overwintering in de Champions League.

Wie anders dan Luuk de Jong kopte de bal weer eens tegen de touwen? De Jong evenaarde met zijn rake kopbal tegen Lens Ruud van Nistelrooij als topscorer aller tijden van PSV in de Champions League. Maar ondertussen is Luuk de Jong gemeten over de tien grootste competities van Europa ook de speler die het vaakst met het hoofd wist te scoren.

Luuk de Jong is niet meer de beste kopper van Europa maar de beste kopper van de wereld. Die vraag kreeg de aanvoerder deze week voorgelegd en daarop volgde een bescheiden antwoord. “Dat moeten anderen maar beoordelen”, zei Luuk de Jong in de perszaal van het Philips Stadion. “Het is een kwaliteit, maar ik ga zelf niet zeggen dat ik de beste kopper van de wereld ben. Complimenten ontvangen vind ik leuk, maar ik ga zelf niet dit soort uitspraken doen.”

Peter Bosz en teamgenoot Jordan Teze waren na afloop lovend over de 33-jarige spits, die PSV weer eens de weg wees woensdagavond. “Hij is alles wat je als trainer wenst”, zei Bosz op de persconferentie over zijn aanvoerder. “Het is moeilijk om een spits te bedenken die op dit moment beter bij PSV zou passen dan hij. Hij scoort, is onze aanvoerder en houdt de bal vast. Luuk is misschien niet de snelste of de meest elegante, maar hij is zo belangrijk. Hij is een topspits voor ons.”

De Jong kopte PSV tegen Lens na elf minuten op voorsprong, op aangeven van Johan Bakayoko. Het was voor de kopspecialist alweer zijn zestiende doelpunt van het seizoen (in alle competities). Met zijn achtste Champions League-treffer evenaarde hij bovendien PSV’s recordhouder Van Nistelrooij. Het zorgt voor lofuitingen door geheel Europa. Vrijwel alle sport- en voetbalkranten in Europa geven Luuk de Jong de aandacht die hij hoort te te krijgen.

Voetbalminnend Europa staat versteld van de koppende kwaliteiten van PSV’s aanvoerder. Zowel de Franse, Spaanse en Duitse voetbalmedia maar ook de Engelse en Italiaanse media, zijn lyrisch over de kwaliteiten van Luuk de Jong.

Bosz is logischerwijs blij met zijn spits. Daarnaast ging de trainer in op de manier waarop de aanvoerder PSV in bepaalde situaties kan helpen. “Als we de lange bal moeten zoeken, hebben we een spits waar de bal heen kan. Dat is voor een ploeg heel prettig. Luuk is uniek en heeft een heel belangrijke rol in onze ploeg.”

Ook ploeggenoot Teze was na afloop lovend over de oud-spits van FC Barcelona en Sevilla. “Luuk heeft op een heel hoog niveau gespeeld en weet wat er gevraagd wordt. Hij was de eerste die bij ons aangaf dat Lens een-op-een speelde en we de bal dus lang op hem konden geven. Het is fijn dat iemand het spel leest voordat je dat zelf doet.”

PSV staat dankzij de winst op Lens na vier speelronden op de tweede plek in groep B. PSV speelt over drie weken de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Sevilla, dat met 2-0 verloor van Arsenal. Bij een zege in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán én een zege van Arsenal op Lens is PSV geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League.


Vorig artikelPSV presenteert Ferry Bouman als nieuwe eigenaar van skybox in Philips Stadion
Volgend artikelToptalent Tygo Land (17) onthult 3 voorbeelden waar hij graag naar kijkt

2 REACTIES

  1. Psv lens ze moesten doen wat ze moeten doen en dat is gelukt dit is prettig overwinteren Luuk stond weer is op de goede plek en weer met het hoofd dat is is echt zijn specialiteit na de goal werdt het wat moeileker het had wel meer kunnen zijn dan 1-0

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in