Home Nieuws Lof voor Pablo Rosario, de Paul Pogba van PSV

Lof voor Pablo Rosario, de Paul Pogba van PSV

71
0

Pablo Rosario hield zich opnieuw prima staande in een Europese topwedstrijd. De 21-jarige middenvelder beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak. De jonge krachtige PSV middenvelder krijgt veel lof voor zijn spel en fysiek.

In zijn spel doet hij denken aan Paul Pogba, vindt Van de Kerkhof in gesprek met Voetbal International.”Ik ben helemaal niet verrast dat Rosario het zo goed doet. Ik had hem eigenlijk veel sneller verwacht in het eerste en ik had hem onder Cocu al veel waker willen zien spelen. Maar waar Van Bommel de jeugd direct de kans geeft, was Cocu daar een stuk terughoudender in.”


“In dit specifieke geval was dat onterecht”, vindt de oud-international. “Rosario heeft een jaar stil gestaan, zijn ontwikkeling stagneerde vorig seizoen. Deze jongen past zich moeiteloos aan, aan ieder niveau. Of het nu de Eredivisie, Oranje of de Champions League is.”

Van de Kerkhof noemt Rosario ‘technisch heel goed en fysiek heel sterk’. “Ik vind Rosario een type-Paul Pogba. Hij heeft het vermogen om altijd op het juiste moment op de juiste plaats te staan en de oplossing naar voren te zoeken. Hij heeft voetbalintelligentie. En als je hem voor de camera hoort praten, zo rustig en bescheiden, dan lijkt hij het verstand te hebben van iemand die al jaren in de top speelt.”


Facebook Comments