Home Nieuws Lof voor nieuwe investeringen, analisten dirigeren PSV naar Brazilië: ‘Het zijn geen...

Lof voor nieuwe investeringen, analisten dirigeren PSV naar Brazilië: ‘Het zijn geen pippo’s bij PSV’

1425
0

PSV en de Braziliaanse spelersmarkt waren jaren achtereen nauw met elkaar verbonden.

De ene na de andere grote Braziliaanse speler werd naar PSV getransfereerd en het zorgde er vaak voor dat de club aan het langste eind kon trekken in de strijd om de landstitel.


De meest recente aankopen waar PSV dubbele cijfers voor wist neer te tellen luisteren naar namen als Baumgartl en Bruma. Het doet veel PSV fans huiveren voor nieuwe aankopen uit de koker van John de Jong.

Met de nieuwe investeringsronde op komst spreken analisten hun waardering uit voor de inzet van de club om weer succesvol te zijn maar denken PSV ook van advies te kunnen voorzien door de club weer naar Brazilië te dirigeren.
“Toon Gerbrands is natuurlijk niet gek, het zijn geen Pipo’s bij PSV”, aldus Schreuder. “Het is een bemoedigend initiatief om Ajax op een creatieve manier niet verder weg te laten lopen.”

“PSV is gedwongen om iets te doen, wil je dichter bij Ajax komen en niet worden ingehaald door AZ of Feyenoord”, zegt De Mos. “PSV zal kwaliteit moeten halen en de middelen moeten van bovenaf komen, van kapitaalkrachtige bedrijven uit de regio. Het is een goede deal, maar het echte kapitaal staat natuurlijk op het veld.”

De Mos gaat verder: “Je moet bijna allemaal bingo’s hebben, want 50 miljoen is relatief nog een klein bedrag”, zegt De Mos. “Dus geen types als Maxi Romero, Érick Gutiérrez of Timo Baumgartl. Die leveren niks op.”
Vooral achterin kan PSV wel wat impulsen gebruiken, meent de oud-trainer. “Qua goals en creativiteit zit het middenveld wel aardig in elkaar. Ik zou het geld uitgeven aan een centrale verdediger en een rechtsback, nu Denzel Dumfries waarschijnlijk vertrekt.”

De beide analisten stuwen PSV weer de Braziliaanse en Latijns Amerikaanse markt op. “Maar waar zijn de Zuid-Amerikanen nu?”, vraagt Schreuder zich af. “Types met een mentaliteit kunnen ze goed gebruiken. PSV heeft een Guardado 2.0 nodig! Het zijn nu allemaal lieve leuke jongens op het middenveld.”