Home Nieuws Locadia wijst naar Guardado en verwacht meer van Luuk de Jong

Locadia wijst naar Guardado en verwacht meer van Luuk de Jong

34
0

Andrés Guardado is vertrokken en dat laat zo zijn sporen na. Niet alleen bij de fans maar ook bij de spelersgroep. Zo verwacht Jurgen Locadia dat Luuk de Jong zich meer zal gaan roeren nu e relatief drukke Guardado zijn stempel niet meer kan drukken.

De aanvaller die vorig seizoen behoorlijk werd gemist met zijn geblokte spel en krachtige schoten van afstand, heeft geen vertrekwens en geniet meer ontspannen van het leven als voetballer bij PSV, zonder zich gericht op de positie van spits te willen concentreren.
Nu Guardado geen deel meer van de selectie uitmaakt verwacht Locadia wisselingen van de wacht. Volgens Jürgen Locadia schreeuwde de Mexicaanse routinier de hele boel bij elkaar. “Er is minder herrie man”, zegt Locadia met een grijsn tegen Voetbal International. “Andrés schreeuwde iedereen op het veld bij elkaar als dat nodig was. Hij was heel bepalend, net als Moreno natuurlijk met zijn spel. Zowel verdedigend als aanvallend was hij belangrijk. Ik denk dat Luuk zich wel zal gaan roeren. Dat deed hij vorig seizoen ook al, maar dat zal nu wel meer worden.”

Vorig seizoen lag Locadia er grotendeels door een blessure uit. Dit jaar moet zijn jaar worden. Maar of dat in de spits is of als vleugelspeler weet hij niet. Volgens Cocu voelt Locadia zich steeds beter aan de zijkanten. “Ik snap wel waarom de trainer dit zegt, toch heeft de spitspositie nog altijd mijn voorkeur”, zegt Locadia. “Maar ik voel me wel vrij hoor in de aanval. Ik hoef niet stijf aan de lijn te blijven. Ik kan zwerven, op het middenveld of in de spits opduiken of aan de rechterkant spelen. Ik verwacht niet direct een verschuiving in de aanval. Luuk is de spits en onze aanvoerder, ik denk dat hij zijn kans moet pakken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here