Home Nieuws Locadia wenst PSV succes en ziet kansen: ‘Spurs voelt zich niet thuis...

Locadia wenst PSV succes en ziet kansen: ‘Spurs voelt zich niet thuis op Wembley’

37
0

PSV gaat een zware avond tegemoet in Noord-West Londen. Toch is de ploeg van Mark van Bommel niet kansloos tegen Tottenham Hotspur. Althans dat is de mening van Jürgen Locadia, die het ontbreken van het echte thuisvoordeel voor Tottenham als punt van aandacht ziet.

Het nationale stadion van Engeland is de tijdelijke thuisbasis van Tottenham, dat bezig is met de bouw van een nieuw stadion. “Het voelt voor de spelers van Tottenham toch steeds als een soort uitwedstrijd. Thuis was voor hen White Hart Lane. Wembley is ook niet meer helemaal gevuld”, zegt de Brighton spits tegen De Telegraaf.


Spurs boeken soms de meest vreemde resultaten op Wembley en dat heeft simpelweg te maken met het ontbrekende thuisvoordeel. De ploeg uit Noord-Londen heeft de wens snel weer terug te keren maar White Hart Lane.

Locadia merkt het aan de Spurs: “Juist in het stadion waar je je thuis voelt, ben je als ploeg in Engeland tot meer in staat.”

Toch weet Locadia dat Tottenham een geweldig elftal heeft. “Er zaten bij het WK niet voor niks vijf spelers van Tottenham in de Engelse selectie. Vooral het middenveld en de aanval van Tottenham zijn fantastisch. PSV krijgt ook te maken met de intensiteit waarmee Engelse ploegen in eigen land spelen. Die is zo anders. Ik kan dat niet uitleggen, dat moet je als speler eerst hier ervaren.”


Facebook Comments