Home Nieuws Liverpool-trainer Klopp lyrisch over PSV jaren ‘spits’ Gakpo: ‘Begreep meteen waarom Gakpo...

Liverpool-trainer Klopp lyrisch over PSV jaren ‘spits’ Gakpo: ‘Begreep meteen waarom Gakpo aanvoerder was’

2557
0

Dat Liverpool FC trainer Jurgen Klopp zo nu en dan opmerkelijk uit de hoek dan wel op de voorgrond kan treden, is algemeen bekend. Dat deed de trainer van The Reds afgelopen weekend ook.

Toen hem gevraagd werd naar het spel en de performance van Cody Gakpo stak Klopp van wal. ‘Cody eet voetbal’, stelde Klopp na afloop van het ruim gewonnen duel met Leicester City enigszins overdreven vast. De trainer is uiteraard erg enthousiast over de aanvaller.

De lofzang ging nog wat verder. Op de persconferentie in het King Power Stadium van Leicester, waar Gakpo vorig seizoen met PSV tegen Leicester speelde, ging Klopp verder: ‘Cody is een speler met veel voetbalintelligentie. Hij is echt nog heel jong, maar ik heb nog geen seconde het idee gehad dat hij nog maar 24 jaar oud is. Bij zijn vorige club was hij natuurlijk al aanvoerder. Toen ik hem voor het eerst ontmoette, dacht ik meteen: dat begrijp ik heel goed. Cody eet voetbal. Alles wat we hem vertellen, brengt hij zeer natuurlijk tot uiting in het veld’, aldus Klopp over de jaren van Gakpo bij PSV.

‘Hij doet dat ook nog eens in een positie waar hij nog nooit eerder heeft gespeeld. Hij vindt het leuk om daar te spelen en we hebben hem daar ook nodig. Hij kan op drie of vier posities in dit systeem uit de voeten. Dat is super handig. Hij past zich heel snel aan en dat is top’, ziet Klopp bij zijn aanvaller, die nu dus ook in de punt van de aanval speelt bij Liverpool.

Gakpo speelde inmiddels negentien Premier League-duels, waarvan zestien in de basis. Daarin kwam Gakpo zes keer tot scoren en was hij tweemaal aangever middels een assist.


Vorig artikelPSV nog drie punten verwijderd van startgeld en eerste miljoenen Champions League campagne
Volgend artikelMarktonderzoek wijst uit: PSV populairder dan Ajax

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in