Home Nieuws Liet Davy Pröpper PSV in de steek? Pröpper speelt inmiddels ook weer...

Liet Davy Pröpper PSV in de steek? Pröpper speelt inmiddels ook weer wedstrijden voor Vitesse

5473
0

Het verhaal van Davy Pröpper is opmerkelijk te noemen. Niet alleen het abrupte einde een jaar geleden maar ook het vervolg van zijn carriere bij Vitesse, zijn opvallend te noemen.

Davy Pröpper leverde ongeveer een jaar geleden uit het niets zijn contract in bij PSV om te stoppen met betaald voetbal. PSV kocht meteen Joey Veerman, maar met een beetje fantasie kun je ook stellen dat Pröpper zijn werkgever en ploeggenoten toch ergens in de steek liet. Althans, er zijn PSV fans die er zo over denken en dat staat uiteraard vrij. Toch was er een jaar geleden van weerszijden begrip voor de situatie dus valt de middenvelder eigenijk niets te verwijten. Als je niet meer gemotiveerd bent, kan het snel gaan. Maar een jaar later is klaarblijkelijk wel weer ruimte voor motivatie en dat mag opmerkelijk worden genoemd.

Zeker bezien vanuit de huidige situatie want Davy Pröpper is inmmiddels onderdeel van de selectie van Vitesse en speelt inmiddels al weer wedstrijden voor de club uit Arnhem. Pröpper speelde een oefenduel tegen PEC Zwolle.

Cocu wil Pröpper er maar wat graag bij hebben maar heeft ook aangegeven geen druk op Pröpper te willen uitoefenen en geduldig te wachten op de beslissing van de middenvelder, zo schrijft Jeroen Kapteijns in De Telegraaf. “Het zegt wel iets over de situatie van Vitesse dat de hele club smachtend uitkijkt naar de comeback van een dertiger, die een jaar geleden als speler van PSV onverwacht zijn schoenen opborg vanwege een gebrek aan motivatie.”

Is een comeback realistisch? “Ten eerste is hij nog jong en ook maakt hij een afgetrainde indruk. Na het plotseling beëindigen van zijn profcarrière is de Arnhemmer zich duidelijk niet te buiten gegaan aan bier en chips en is hij zijn lichaam goed blijven verzorgen.”

“Maar zelfs met zo’n uitgangspunt is het geen sinecure om de fysieke belasting van het profvoetbal weer te verstouwen na een jaar zonder zulke inspanningen. Kenners rekenen op een periode van twee à tweeënhalve maand om weer op niveau te komen. In zijn geval zal het daarnaast belangrijk zijn dat hij de motivatie weer vindt om in de tredmolen van het profbestaan te stappen. Met alle verplichtingen, druk en negatieve energie die daar ook bij komen kijken, zeker bij een ploeg die onderin speelt”, aldus Kapteijns.


Vorig artikelVIDEO: Zware blessure voor Jeroen Zoet
Volgend artikelBijna topfitte Boscagli smacht naar Philips Stadion: ‘Dat is in Frankrijk wel anders’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in