Home Nieuws Lichtzinnig Spakenburg verdient het hard aangepakt te worden: Ook van Nistelrooij hele...

Lichtzinnig Spakenburg verdient het hard aangepakt te worden: Ook van Nistelrooij hele wedstrijd uitgescholden

32996
5

‘Dit is een smet’, klinkt het vanuit Spakenburg als het gaat over de wanordelijkheden rond SV Spakenburg – PSV. Is het niet meer dan een smet, beste voorzitter van SV Spakenburg?

Is het niet meer dan een smet als directie, spelers en trainer de gehele wedstrijd worden uitgescholden? Enigszins lichtzinnig is de voorzitter van de amateurclub als gevraagd wordt naar de wanordelijkheden vanaf de verschillende tribunes. Ook Ruud van Nistelrooij werd vanaf achter de dug-out de gehele wedstrijd uitgescholden door fans van Spakenburg. De trainer, met zijn gedachten nog bij de uitvaart van Thijs Slegers, trok zich niets aan van de scheldpartijen maar zal toch ook zijn bedenkingen gehad hebben bij het verschrikkelijke gedrag van de fans van Spakenburg.

PSV schreef naar aanleiding van de gebeurtenissen in Spakenburg een boze brief aan de KNVB, is inmiddels bekend geworden. De PSV directie is vooral boos omdat Xavi Simons halverwege februari in de uitwedstrijd bij FC Utrecht ook met anti-homospreekkoren werd geconfronteerd. Daarnaast vindt de directie dat er vanuit Zeist met twee maten wordt gemeten en dat is natuurlijk ook zo. De karakterloze voetbalbond treedt niet kordaat op.

Bij amateurclub Spakenburg is men wel van plan een deel van zijn supporters te gaan “confronteren” met hun gedrag tijdens de verloren bekerwedstrijd tegen PSV. Er viel veel wangedrag te noteren aan de zijde van Spakenburg. Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek reageerde op de wanordelijkheden. “Ook ons is het opgevallen dat er gisteren spreekkoren zijn geweest; we zijn niet doof. In zo’n geval is de scheidsrechter leidend om het duel al dan niet stil te leggen”, wijst Schoonebeek naar de leidsman.

De voorzitter zegt dat de tweededivisieclub er werk van gaat maken om de daders op hun gedrag aan te spreken. “We hebben niet de technologie om precies te kunnen terugzien wie wat heeft geroepen, maar we weten wel ongeveer uit welke hoek het komt”, zegt Schoonebeek. “We gaan die jongens daarmee confronteren en dan moet daar vervolgens iets uitkomen”, klinkt het lichtzinnig. Wat daar namelijk uit zou moeten komen is een stadionverbod voor wedstrijden op het hoogste niveau.

“We hebben PSV duidelijk laten merken hoe ongemakkelijk we ons hierbij voelen, want zij vonden het schandalig. En wij willen dit uiteraard ook absoluut niet meer, want dit is een smet op een voor de rest geslaagd voetbalfeest”, zegt de voorzitter. Vond u het zelf ook niet schandalig, beste voorzitter Schoonebeek? Of klinkt een ‘smet’ wat beter voor u?

De bond reageerde vanuit Zeist ook op de perikelen. “Het is aan de thuisspelende club om in te grijpen bij wanordelijkheden in hun stadion”, zegt de voetbalbond. “De onafhankelijke aanklager kan na de wedstrijd onderzoeken of dit had gemoeten en wat de argumenten waren. Vervolgens kan de aanklager besluiten om een tuchtproces richting de club op te starten. Daarbij speelt ook een rol in hoeverre de club zich inzet bij het opsporen van daders.”


Vorig artikelLiverpool FC lijkt voorbereidingen te treffen voor transfer Ibrahim Sangaré
Volgend artikelGeert Wilders reageerde woest na drink- en ramadan-pauze voor Ibrahim Sangaré

5 REACTIES

  1. Meer dan een ” Smet ” de voorzitter van Spakenburg heeft ook niet ingegrepen toen die idioot van de DJ op een kar langs de tribunes werd gereden dit bleef roepen en daardoor het publiek liet weten dat ze dat maar moesten blijven roepen , de scheidsrechter Manschot , Ach elke PSV fan weet dat deze man een hekel heeft aan PSV en die is schijnbaar horende doof en ziende blind , van het laffe en achterbakse bestuur in Zeist wat KNVB heet kan men ook verder niets verwachten , als alleen maar meten met twee maten , de arme amateurs uit Spakenburg meende het beslist niet zo . Ik ben altijd Christelijk opgevoed door mijn ouders maar van een dorp wat zo ongelooflijk Christelijk is magen toch wel enige vorm van fatsoen vinden , ook de scheldwoorden richting Ruud van Nistelrooy zijn onbeschoft en laat zien waar het zg . Christelijkheid vandaan komt , voor mij mag Spakenburg volgend seizoen uitgesloten worden van de KNVB beker , trouwens dat geldt voor elke club waar dit soort van misselijke spreekkoren vandaan komen . Hou het fatsoenlijk.

  2. PSV supporters allemaal heilige boontjes zeker. Hebben jullie een paar stratenmakers over om de boel te repareren???

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in