Home Nieuws Lesgeld voor Mark van Bommel na ‘eerste grote fout’

Lesgeld voor Mark van Bommel na ‘eerste grote fout’

24
0

Luuk de Jong basisspeler in Nou Camp, reservespeler Erick Gutiérrez steeds te laat brengen in de tweede helft, te laat wisselen tegen Tottenham Hotspur. Zomaar wat puntjes van kritiek op Mark van Bommel.

Echter valt het in het niet bij de kritische noten die gekraakt worden na de afgang van PSV tegen RKC Waalwijk. Her en der wordt al gesproken over de eerste grote fout van Mark van Bommel als trainer of over een beginnersfout wat het onderschatten van een tegenstander aangaat.


Ronald de Boer houdt het bij Fox Sports in het midden en spreekt van het betalen van leergeld voor de beginnend hoofdtrainer.

‘Het is logisch dat het B-elftal van Mark van Bommel moeite had in het bekerduel met RKC Waalwijk, zegt Ronald de Boer. Doordat het elftal, dat uit maar liefst elf andere spelers bestond, niet op elkaar ingespeeld was, waren er geen automatismen.

‘Ze spelen te weinig, dus er is geen ritme. Maar ze zijn ook niet op elkaar ingespeeld’, analyseert De Boer bij FOX Sports.

‘Ze kennen elkaar niet door en door. Als je vijf of zes wedstrijden achter elkaar speelt, krijg je een gevoel met elkaar. Dat is totaal niet het geval met deze spelers’, zegt de Boer.

Een goed functionerend team heeft immers een aantal reservespelers en een aantal basisspelers nodig als de tegenstander van een ander kaliber is,  vindt de Boer.

‘Dat geeft een bepaalde zekerheid en balans. Ik denk dat dit een mooie les voor hem is geweest’, vervolgt De Boer. ‘Een dure gok? Zeker, maar dit had je van tevoren niet verwacht. Als je dit team had gezien, zou je denken dat het wel goed komt.’

‘Ritme is zo belangrijk. Als je op de training volle bak mee doet, je conditie hebt als een paard, dan denk je in de wedstrijd na tien minuten al: pffff, ik kan het niet volhouden. Dat moet je ook weer meemaken. Een wedstrijd op het scherpst van de snede is heel wat anders.’


Facebook Comments