Home Nieuws L’Equipe bevestigt: PSV kan eventueel vele miljoenen én huursom Leipzig tegemoet zien...

L’Equipe bevestigt: PSV kan eventueel vele miljoenen én huursom Leipzig tegemoet zien voor Xavi Simons

21686
0

Xavi Simons is en blijft een heet gespreksonderwerp. Natuurlijk gaat het vaak over de voetballende kwaliteiten van het toptalent maar evenzo vaak over de randzaken rond zijn transfers.

Want het zijn overduidelijk inmiddels meerdere transfers die hij achter zijn naam heeft staan. Op jonge leeftijd verhuisde Xavi Simons immers al drie keer van club. van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain en van Paris Saint-Germain naar PSV. Van PSV toog hij via opnieuw Paris Saint-Germain weer naar Red Bull Leipzig.

De rode draad rond al die transfers is steeds opnieuw dat er altijd wel gedoe is rondom de drie afgeronde transfers. We gebruiken hier overigens wel het woord ‘afgerond’ maar feitelijk is de transfer van Xavi Simons via Paris Saint-Germain naar Red Bull Leipzig dan wel helemaal afgerond maar financieel kleven er nog altijd afspraken rond de meest recente miljoenendeal.

Het is duidelijk dat Red Bull Leipzig snode plannen heeft met Xavi Simons en aan veel meer denkt dan alleen maar huur maar in dat geval komt PSV toch weer om de hoek kijken. Hoe zit dat precies? Op de dag van de interland tussen Nederland en Frankrijk in Amsterdam vorige week vrijdag, meldde het gezaghebbende Franse medium L’Equipe dat PSV weer in beeld kan komen. Wat speelt en wat speelt er niet?

Heel kort geschetst steekt de situatie als volgt in elkaar: Paris Saint-Germain kan Xavi Simons niet voor een bepaalde toekomstige datum aan een andere club verkopen, zonder dat er een transfersom aan PSV dient te worden betaald. Het Franse medium meldt dat er een clausule in het contract staat sinds Simons weer terugkeerde naar Paris Saint-Germain.

Het regent dus clausules rondom Xavi Simons. De meest recente clausule luistert naar de uitleg dat er voor PSV nog miljoenen euro’s in het vat kunnen zitten. Maar er is nog meer, meldt Marco Timmer als PSV-watcher namens Voetbal International.

‘PSV krijgt niet alleen de transfersom mocht Xavi Simons door PSG snel worden verkocht, in de contracten is ook opgenomen dat de eventuele huursom die Red Bull Leipzig aan de Fransen betaalt naar Eindhoven doorgesluisd wordt’, aldus Voetbal International.


Vorig artikelJürgen Klopp over ‘PSV aanvoerder’ Gakpo, die op zijn beurt Liverpool TV vertelt over ‘zijn’ PSV én Ibrahim Afellay
Volgend artikelUitbreiden of het verplaatsen van het Philips Stadion? PSV geeft antwoord op verschillende vragen en reageert op ‘dure tickets’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in