Home Nieuws Lens verrast | Franse én Belgische kranten wijzen naar ‘gewelddadige en rellende’...

Lens verrast | Franse én Belgische kranten wijzen naar ‘gewelddadige en rellende’ PSV fans

629
0

De voetbalclub Racing Club de Lens en de stad Lens zijn erg verbaasd en teleurgesteld over de rellen die uitgebroken zijn rond de wedstrijd tussen Lens en PSV.

Voor de wedstrijd en in de rust van de Champions League-wedstrijd tussen beide clubs werden er allerlei schermutselingen gemeld en waargenomen. In Frankrijk is men niet te spreken over de ongeregeldheden. De Franse kranten spreken schande van de rellen die door de PSV fans opgezet zouden zijn. Ook de Belgische krant Het Gazet van Antwerpen richt zich op rellende PSV fans.

‘Treurig”: meegereisde PSV-fans zorgen voor ravage in stadion en schieten vuurpijl naar thuissupporters’, begint Het Gazet van Antwerpen over de gebeurtenissen. ‘PSV gaat autoritair aan de leiding in de Eredivisie, maar in de Champions League loopt het stroef. De Nederlandse topclub kwam dinsdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Lens. Tot overmaat van ramp lieten de meegereisde fans zich in Frankrijk van hun minst fraaie kant zien. Zo werd er op een bepaald moment een vuurpijl in het thuisvak geschoten en braken de PSV’ers heel wat stoeltjes af’, aldus de Belgische krant Het Gazet van Antwerpen in navolging van enkele Franse kranten.

Le Monde bekeek het geheel vanaf de hoofdtribune en schreef het volgende: ‘Aan het einde van de wedstrijd bleek uit een voorlopig rapport dat er 24 lichte verwondingen waren als gevolg van wangedrag, dronkenschap, mishandeling en één arrestatie wegens beschadiging van een politievoertuig’, aldus Le Monde. ‘Ook tijdens de rust waren er schermutselingen. De Nederlandse supporters begonnen af te breken en gooiden vervolgens stoelen en rookbommen naar de supporters van Lens’, citeert Voetbal International de Franse kranten Le Monde en RMC Sport.

‘RMC Sport wijst ook meteen de PSV fans aan als schuldigen van de ongeregeldheden. ‘De hooligans werden geëscorteerd door agenten te paard, gemotoriseerde brigades en politieagenten in burgerkleding. De hele avond hing er een bepaalde agressieve sfeer in de lucht. Er werd zelfs traangas ingezet. Niet voor niets werd de wedstrijd aangemerkt als ‘zeer risicovol’.


Vorig artikelNegatieve Wesley Sneijder slaat de plank volledig mis: ‘Perpectief heb ik niet gezien’
Volgend artikelReactie Luuk de Jong na rellen | Supportersvereniging PSV: ‘Onnodig geweld Franse politie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in