Home Nieuws Leipzig wil PSG aftroeven en denkt dat Simons wil blijven: ‘Hij is...

Leipzig wil PSG aftroeven en denkt dat Simons wil blijven: ‘Hij is een emotionele band met ons aan het opbouwen’

2221
1

Red Bull Leipzig heeft snode plannen. De Duitse topclub is er alles aan gelegen Xavi Simons definitief in te lijven na dit seizoen.

Paris Saint-Germain is natuurlijk de eigenlijke werkgever van Simons en zal de aanvaller normaal gesproken terughalen na dit seizoen maar daar wil Red Bull Leipzig voor gaan liggen.

Xavi Simons presteert meer dan naar behoren bij RB Leipzig. Simons scoorde al drie doelpunten en gaf vier assists. Het is dan ook niet vreemd dat zijn club hem graag in Duitsland wil houden, hoewel het weet hoe de vork in de steel steekt.

Niets is onmogelijk denkt Red Bull Leipzig want Paris Saint Germain is een onberekenbare club op vele vlakken. Leipzig gaat dus vol voor Simons. Technisch directeur Max Eberl zegt in gesprek met het Duitse Kicker over de wens Simons in Duitsland te houden: “Ik denk dat hij een emotionele band met RB Leipzig aan het opbouwen is. Hij identificeert zich met ons, met het team en met de club. We proberen ervoor te zorgen dat hij langer bij ons blijft dan de zomer van 2024”, klinkt het.

Daar lijkt de technische baas zich weleens in te kunnen vergissen want zo dachten we in Eindhoven ook over Simons. De zogenaamde emotionele band tussen Simons en PSV werd zeer rap verbroken nadat Paris Saint-Germain met meerdere geldbuidels begon te rammelen.

De technisch directeur van Red Bull Leizpig is zeer complimenteus over de 20-jarige spelmaker. “Hij is heel actief en bereidwillig, heeft veel loopvermogen en spelintelligentie. Met zijn totaalplaatje past hij heel goed bij RB Leipzig.”

Het Duitse voetbalmedium Kicker voelt ook andere spelers in de Bundesliga aan de tand over de kwaliteiten van Xavi Simons. Oud-ploeggenoot Phillipp Mwene, recent door PSV verkocht aan Mainz, kan zich ook in deze woorden vinden. “Xavi is een geweldige voetballer die ondanks zijn rol als aanvaller niet te beroerd is om terug te sprinten en een duel aan te gaan.”


Vorig artikel‘Moeilijk te interviewen’ Alex Pastoor geniet van klasse PSV | Elia snapt keuze Lang voor PSV niet
Volgend artikelPSV-iconen kijken met stijgende verbazing naar Amsterdamse middenmoter

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in