Home Nieuws VI: Roger Schmidt lijkt teleurgesteld in geringe investeringen van ‘slechts’ 6 miljoen...

VI: Roger Schmidt lijkt teleurgesteld in geringe investeringen van ‘slechts’ 6 miljoen na 50 miljoen inkomsten

9483
0

Niet alleen de Duitse media berichten volop over de recente poging van Red Bull Leipzig om Schmidt naar zijn thuisland te halen maar ook Nederlandse media volgden de ontwikkelingen rond de Duitser op de voet.

In Voetbalpraat van ESPN werd de keuze van Roger Schmidt om bij PSV te blijven uitvoerig besproken. Schmidt stelde zich als een ware gentlemen op wees RB Leipzig af om PSV trouw te blijven. Een conclusie onder de analisten is dan ook inmiddels: “Contractverlenging in Eindhoven zit er aan te komen.”

Red Bull Leipzig stelde veel zo niet alles in het werk om Schmidt naar Leipzig te halen. Er werden miljoenen euro’s gereserveerd om de Duitser op zijn wenken te bedienen. Op de vraag of het logisch is dat Roger Schmidt PSV niet gaat verlaten voor RB Leipzig, antwoordt VI-journalist Freek Jansen in Voetbalpraat van ESPN: “Ik vind het te prijzen en logisch. RB Leipzig is er dit weekend echt druk mee bezig geweest om hem over te halen, maar goed, hij blijft en hij legt de bal nu bij PSV neer’, aldus Jansen.

Bij Voetbal International lijkt men te concluderen dat Roger Schmidt enigszins teleurgesteld is in de min of meer geringe investeringen van afgelopen zomer bij PSV. Ga maar na, de club verkocht afgelopen jaar voor meer dan 50 miljoen euro aan spelers maar investeerde ‘slechts’ 6 miljoen euro. Daarover zegt het weekblad bij monde van Freek Jansen en eerder Marco Timmer:

“PSV heeft de ambitie. Die willen weer een keer kampioen worden, die willen aanhaken”, vervolgt Jansen. En dan wijst hij toch naar afgelopen zomer, dat er voor 50 miljoen is verkocht en maar voor 6 miljoen is ingekocht. Ook een categorie spelers is teruggehaald, terwijl Schmidt echt liever heeft dat PSV gaat investeren in 19- tot 23-jarigen met meer waarde”, aldus Jansen, die daarbij ook naar bron Marco Timmer als clubwatcher van PSV wijst.

Kenneth Perez kijkt naar Schmidt als vooraanstaande trainer die heel wat zeggenschap heeft in Eindhoven. Het valt Perez op dat Schmidt toch wel degelijk wat te vertellen heeft in de aankopen van John de Jong en PSV. Perez wijst naar de transfer van Mwene, die overigens transfervrij was. “Ook die hele staf er omheen”, antwoordt Jansen. “Je kunt niet zeggen dat Schmidt niet mee mag denken. Alleen hij wil dus ook op dat vlak nog meer en vindt dat er meer gas moet worden gegeven.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here