Home Nieuws Leider van de defensie Ramalho oneens met Mwene: Blessures niet door speelstijl

Leider van de defensie Ramalho oneens met Mwene: Blessures niet door speelstijl

2618
0

PSV heeft nog steeds te kampen met een behoorlijke blessuregolf maar Roger Schmidt heeft inmiddels een aantal spelers in the picture die spoedig zullen gaan terugkeren.

Zonder een aantal belangrijke spelers is PSV begonnen aan een belangrijk blok wedstrijden die ervoor gaan zorgen dat er snel duidelijkheid komyt over het verloop van het seizoen. Roger Schmidt moet het nog stellen zonder Jordan Teze, Philipp Max, Noni Madueke, Cody Gakpo en Eran Zahavi. Ook Maxi Romero kan worden toegevoegd aan het rijtje geblesseerden.


Ook in de spelersgroep is het aantal blessures een onderwerp van gesprek maar speelt het een minder grote rol dan in de landelijke media. Andre Ramalho wijdt het aantal geblesseerden louter aan toeval. In gesprek met Voetbal International zegt hij: “Dat we nu zoveel blessures hebben, is vooral pech”, laat Ramalho weten in gesprek met Voetbal International.

“Neem die van Eran Zahavi. Dat komt niet doordat hij niet hard genoeg werkt of zo. Het is pech, dit gebeurt nu eenmaal in ons vak. Eén verkeerde stap kan soms een blessure betekenen, waardoor je er weken uit ligt. Bij Cody Gakpo heb ik bijvoorbeeld niet eens gezien dat hij geblesseerd raakte.”

Ploeggenoot Philipp Mwene lijkt daar wel iets anders over te denken. Recent zei de Oostenrijker daarover dat het ook wel eens van doen kon hebben met de speelstijl die Roger Schmidt hanteert bij PSV. Ramalho ziet dit anders: “Jordan Teze en Carlos Vinícius moesten drie wedstrijden in korte tijd voetballen, nadat ze daarvóór niet zoveel hadden gespeeld. Dat ze dan kramp krijgen, is normaal. De blessures liggen niet aan onze speelwijze”, zegt Ramalho.

“Na de interlandbreak spelen we negen wedstrijden in een maand. Maar dat kan, het is geen probleem. Het zijn ook niet allemaal Engelse weken, dus er zijn genoeg rustmomenten. Bovendien is het daarna winterstop en dus kunnen we nu alles geven.”