Home Nieuws Leicester City niet onder de indruk van PSV defensie: ‘Als we normale...

Leicester City niet onder de indruk van PSV defensie: ‘Als we normale niveau halen, gaan we door’

969
0

Er heerst volop vertrouwen in Leicester voor de wedstrijd tegen PSV.

Hoewel op sociale media net na de loting onder de fans van de Premier League club de nodige scepsis viel waar te nemen over de kansen tegen PSV, denkt de spelersgroep van de Foxes daar heel anders over. Leicester City ziet vooral kansen voor het Conference League-duel met PSV van donderdagavond in het eigen King Power stadion. De Belg Timothy Castagne is niet zo onder de indruk van de defensie van PSV.

“Teams uit Nederland spelen altijd goed verzorgd voetbal en willen graag hoog druk zetten. Wat je wel ziet, is dat ze soms problemen in defensief opzicht hebben. We moeten kijken of we daar ons voordeel mee kunnen doen”, zegt de verdediger van Leicester tegen De Telegraaf. De Belgische verdediger ziet Leicester ook als favoriet tegen PSV, al verwacht hij geen gemakkelijke avond.

“We kunnen niemand onderschatten. Omdat we van de Premier League zijn en zij van de Eredivisie denken sommige mensen dat het gemakkelijk gaat worden. Maar het is nog steeds een goede ploeg en zij doen het heel goed. Het is aan ons om ons normale niveau te halen. Als dat lukt dan gaan we door.”

Castagne denkt van de aanvalsdrift van PSV te kunnen gaan profiteren. “PSV is een team met kwaliteitsspelers en wil aanvallen. PSV wil geen lange ballen spelen. Wij willen laten zien dat we de intensiteit in het spel kunnen brengen waar de Premier League om bekend staat. Dan moeten we zien of zij daarmee om kunnen gaan. Het zijn goede spelers. Ik denk niet dat er een groot verschil zal zijn in technische kwaliteiten en dat soort zaken. Het verschil zal echt moeten worden gemaakt op het vlak van intensiteit en tactiek”, besluit Castagne zijn visie op het tweeluik tegen PSV.


Vorig artikelNagenoeg fit PSV in Leicester gearriveerd voor eerste Europese kwartfinale in 11 jaar
Volgend artikelPSV is in Leicester en dus richt Engelse pers pijlen op Cody Gakpo, Gakpo doet navraag bij Bergwijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in