Home Nieuws Leermeester Boudewijn Zenden helpt Bergwijn naar de Europese top

Leermeester Boudewijn Zenden helpt Bergwijn naar de Europese top

75
0

Steven Bergwijn speelde opnieuw een prima internationale wedstrijd met Oranje. Tegen Frankrijk liet Bergwijn geregeld zijn klasse zien nadat eerder het podium van de Champions League al niet te hoog gegrepen bleek.

Niet in de laatste plaats is het Boudewijn Zenden die weet bij te dragen aan de snelle ontwikkeling van de getalenteerde buitenspeler van PSV. Zenden werkt dagelijks aan de technieken van Bergwijn die op zijn beurt weer geregeld laat weten veel profijt te hebben van de internationale ervaringen van zijn leermeester.


Zenden ziet zijn pupil naar de Europese top groeien. “Vier jaar lang stonden we niet aan de top, maar onder Koeman hebben we weer wat zelfvertrouwen”, vertelt Zenden in een interview met het Franse RMC.

Zenden denkt dat zowel het succes van de Nederlandse topclubs als bondscoach Ronald Koeman een aandeel heeft in de opmars van Oranje. “Een beetje van allebei, want PSV heeft ook veel talent. Bijvoorbeeld Steven Bergwijn, die over een jaar of twee bij een grote club speelt, maar Koeman heeft ook voor frisheid gezorgd. We moeten niet vergeten dat het golfbewegingen zijn. Het is nu aan de nieuwe generatie om te laten zien waar we goed in zijn: voetballen.”

“Het was goed van Koeman om dingen rigoureus te veranderen. We moeten niet vergeten dat hij op het hoogste niveau gecoacht en gespeeld heeft. Als iemand als hij tegen de groep praat, is het logisch dat ze luisteren als ze niet dom zijn. Hij maakt indruk en managet goed.”


Facebook Comments