Home Nieuws Leedvermaak bij PSV icoon: ‘Ajax vierde, ik vind dat leuk’

Leedvermaak bij PSV icoon: ‘Ajax vierde, ik vind dat leuk’

957
0

Er valt wat leedvermaak waar te nemen bij PSV-icoon René van de Kerkhof. Nu het einde van het seizoen langzaam nadert wordt de stand op de ranglijst steeds duidelijker.

Voor sommige clubs wordt de stand op de ranglijst ook steeds pijnlijker. “Helemaal niks in Amsterdam”, klinkt overal in den lande. Toch is de sfeer rond PSV niet overal even positief te noemen ondanks de naderende tweede plaats en de gewonnen bekerfinale. Het seizoen van PSV is zonder landstitel namelijk niet geslaagd, vindt René van de Kerkhof.

Toch overheerst het chagrijn niet bij het PSV icoon. Elders in het land zal de schade veel groter zijn, denkt van de Kerkhof. Hoe dicht is PSV bij de tweede plaats? PSV moet nog twee keer winnen om de tweede plaats in de Eredivisie – en het bijbehorende Champions League-ticket – veilig te stellen.
Ajax wordt dan naar de derde plaats verwezen, wat Europa League zal betekenen maar de club uit Amsterdam kan zelfs nog vierde worden, waardoor het tot de Conference League veroordeeld zal worden als AZ een achterstand van twee punten goed weet te maken op de Amsterdammers. “Helemaal niks in Amsterdam”, schiet Van de Kerkhof in de lach bij de Willy & René PSV-podcast van Omroep Brabant.

Samen met zijn goede vriend Hugo Hovenkamp, clubicoon van AZ, heeft Van de Kerkhof voor ogen hoe de komende weken mogen verlopen. “Als PSV en AZ blijven winnen, dan regel ik wel met FC Twente dat zij van Ajax winnen. Dan mag AZ van ons winnen en is Ajax knap vierde. Ik vind dat leuk. Andersom gebeurt dat ook en dat moet zo blijven”, klinkt het.

Toch valt er ook een tegengeluid te noteren. Broer Willy gunt Ajax dan weer wel de derde plaats. “Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar weer twee vaste plekken in de Champions League hebben. Maar als het scenario van René uitkomt dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken.”


Vorig artikelVan Nistelrooij looft defensie, maar…. ‘Ik vind dat we in de organisatie sterk staan’
Volgend artikelAad de Mos geeft PSV dringend transferadvies: ‘Hij kan z’n waarde alleen nog maar verdubbelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in