Home Nieuws Leeds United wijst na afketsen transfer Gakpo naar Louis van Gaal: ‘Moet...

Leeds United wijst na afketsen transfer Gakpo naar Louis van Gaal: ‘Moet van Gaal zijn, ik ben verbijsterd’

9626
0

Louis van Gaal is ongewild en ongevraagd deelgenoot geworden van het afketsen van de transfer van Cody Gakpo naar Leeds United. Het Eindhovens Dagblad reconstrueert de situatie.

De voetbalclub Leeds United wijst daags na het afketsen van de veel besproken mislukte transfer met de beschuldigende vinger naar bondcoach Louis van Gaal. Technisch directeur Victor Orta van de Premier League-club denkt namelijk dat Louis van Gaal Gakpo heeft geadviseerd om bij PSV te blijven. Dat zou een mogelijkheid kunnen zijn maar het lijkt eerder onwaarschijnlijk omdat van Gaal al maanden kennis heeft van welke clubs zich in de rij voor Gakpo hebben aangesloten.

PSV wist woensdagavond laat een akkoord te sluiten met Southampton, dat veertig miljoen euro wilde betalen, inclusief bepaalde bonussen. Daar gingen Leeds en Orta een dag later overheen met 43 miljoen euro. De Spaanse technische man sprak uitgebreid met Gakpo, zijn familie en zijn management en rekende op een overeenkomst, die er niet kwam.

Bij Leeds was de verbijstering dan ook groot toen Gakpo op het laatste moment af wilde zien van een deal en bij PSV besloot te blijven. Leeds United ging namelijk overal mee akkoord. “Dit moet met Louis van Gaal te maken hebben”, zei de verbaasde directeur van Leeds United.


Vorig artikelKeeper FC Volendam voorkomt recordnederlaag, spits Veerman drie klassen beter dan VinicĂ­us
Volgend artikelJetro Willems, die vaak hint op een terugkeer naar PSV, is per vandaag transfervrij

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in