Home Nieuws Leeds United kijkt teleurgesteld naar Cody Gakpo: ‘Buiten onze prijsklasse geraakt’

Leeds United kijkt teleurgesteld naar Cody Gakpo: ‘Buiten onze prijsklasse geraakt’

1425
0

Leeds United deed zich afgelopen zomer wat groter voor dan het daadwerkelijk is. Hoe zit dat precies?

In augustus trok technisch directeur Orta van Leeds United de stoute schoenen aan en regelde een privéjet naar Eindhoven Airport om na de wedstrijd PSV – FC Volendam Cody Gakpo te overtuigen voor Leeds United te kiezen. Gakpo hapte niet bepaald toe, waardoor Leeds United onverrichter zaken uiterst teleurgesteld terugkeerde naar Engeland. Wel deed de directie van Leeds na goedkeuring van de voorzitter de achterban de belofte in de winterstop terug te komen voor Gakpo.

Inmiddels kan de Premier League club zich niet aan de aan de fans volmaakte belofte gaan houden want Cody Gakpo is onhaalbaar, onbetaalbaar en onbereikbaar geworden voor de club uit de Midlands van Engeland. Naar nu blijkt is Leeds United eigenlijk ook voor PSV nooit in beeld geweest omdat de Engelse club een langjarige betalingsregeling wilde voorstellen. De Premier League club wilde dus maar al te graag op de eerste rij zitten voor Cody Gakpo, waar dat feitelijk geen moment realistisch is geweest. De middenmoter, die vorig seizoen ternauwernood behouden kon blijven voor de Premier League, deed zich enkele maanden terug wat groter voor dan het daadwerkelijk is.

Leeds weet inmiddels dat het kansloos is voor Gakpo. “Het is moeilijk voor ons bij Leeds, omdat ik denk dat Gakpo buiten onze prijsklasse is geraakt”, zegt Leeds United-manager Jesse Marsch in gesprek met regionale media. “We waren zo dicht bij het afronden van een transfer voor hem in de zomer. Het was zo dichtbij en nu is het natuurlijk teleurstellend voor ons.”

Marsch vertelt verder: “Onze sportdirecteur was in Nederland en had een ontmoeting met de familie, alles was rond en we waren in gesprek met PSV. Het was 99,9% rond, dus ik voelde me slecht voor Victor Orta en alle moeite die hij erin stopte. Ik heb tijdens het proces met Cody gesproken en ben blij voor hem dat hij zoveel succes heeft hier op het WK en ik denk dat ik iedereen moet laten zien hoe goed hij is.”


Vorig artikelArnold Mühren geniet niet van Oranje en vraagt om meer PSV’ers: ‘Luuk de Jong en Simons erin’
Volgend artikelMemphis laat zijn hart spreken: ‘We spelen voor Van Gaal, hij heeft het moeilijk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in