Home Nieuws Leeds United is mislukte Gakpo transfer nog altijd niet vergeten: ‘Van Gaal...

Leeds United is mislukte Gakpo transfer nog altijd niet vergeten: ‘Van Gaal waarschuwde Gakpo’

684
0

In de Engelse stad Leeds is men nog steeds verbolgen over het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool.

Of beter gezegd, de Engelse middenmoter vindt het nog steeds spijtig dat Cody Gakpo op Deadlineday 2022 niet voor Leeds gekozen heeft maar voor een extra half jaar PSV.

Het had heel weinig gescheeld, of Cody Gakpo had afgelopen zomer PSV wel degelijk verruilt voor Leeds United. Echter stal Louis van Gaal, op dat moment nog bondscoach van het Nederlands elftal, een stokje voor de transfer.

Het is geen geheim dat Leeds afgelopen augustus wilde doorpakken voor Gakpo. Er zou al een vliegtuig voor Gakpo en zijn familie hebben klaargestaan. “We waren echt heel dicht bij het contracteren van Gakpo”, zegt voorzitter Andrea Radrizzani in gesprek met DAZN.

De lezing in Leeds is dat PSV en Leeds United het niet eens werden over de vraagprijs, die naar verluidt dertig miljoen plus moeilijk te realiseren bonussen bedroegen. Daarbij kwam het feit dat Leeds in 5 jaar wilde betalen aan PSV.

Radrizzani spreekt dat echter tegen. “Het was helemaal rond op Deadline Day. We waren ook helemaal rond met PSV. De deal ging van de baan door Louis van Gaal. Van Gaal belde Gakpo en zei hem dat hij moest wachten met een transfer vanwege het WK. En vervolgens ging hij in de winter naar Liverpool”, klinkt het nog steeds verbitterd.

De serieuze interesse vanuit Liverpool deze winter zorgde ervoor dat Leeds zich niet meer meldde bij PSV en het management van Cody Gakpo. Leeds kon niet opbieden tegen de miljoenen van Liverpool.


Vorig artikelGroningen fans op de training, Jetro Willems stapt naar voren: ‘Bij PSV ook gedaan’
Volgend artikelDick Avocaat terug in het Philips Stadion: Simons speelt niet tegen ADO, Van Aanholt wel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in