Home Nieuws ‘Later deze week beslissing over toestaan van publiek bij resterende wedstrijden dit...

‘Later deze week beslissing over toestaan van publiek bij resterende wedstrijden dit seizoen’

149
0

Gaan er meer supporters dan het geringe aantal van afgelopen weekend weer toegang tot de stadions krijgen?

Die vraagt wordt steeds interessanter nu de voetbalstadions langzaam weer meer publiek mogen ontvangen. NU.nl weet te melden dat de KNVB een verzoek bij de overheid heeft ingediend om ook bij de resterende wedstrijden in het betaald voetbal dit seizoen publiek toe te staan.


Op dit moment is er nog geen duidelijkheid over te melden. In de loop van deze week zal duidelijk worden of er ook daadwerkelijk toestemming voor gegeven zal worden. Een woordvoerder van demissionair minister van medische zorg en sport heeft laten weten dat er op maandag overleg plaats zal vinden met de KNVB en de burgemeesters.

Het Algemeen Dagblad meldt dat er mogelijk op maandagmiddag al uitsluitsel zal volgen of er ook in de komende weken supporters in de stadions mogen zitten. “We hopen snel, mogelijk nog vandaag, te horen of de politiek ermee instemt dat we met de pilot door kunnen gaan”, zegt manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB.

“Clubs moeten hun kaartverkoop regelen, fans moeten een testafspraak maken en dat soort zaken meer. Als er woensdag pas wat bekend wordt is dat wel aan de late kant.”

PSV houdt de boot voorlopig nog af. De club wacht op het besluit van de overheid en KNVB voordat het kaarten aanbiedt voor de wedstrijd PSV – sc Heerenveen, meldt het via de eigen kanalen.