Home Nieuws LASK Linz wilde profiteren van dramatisch keepende Jeroen Zoet: 30 schoten op...

LASK Linz wilde profiteren van dramatisch keepende Jeroen Zoet: 30 schoten op doel

109
0

PSV heeft een dramatische avond in Oostenrijk achter de rug en zal in Eindhoven de wonden moeten likken alvorens de volgende horde in de Eredivisie wacht.

De vraag is hoe PSV aanstaande zondag in Tilburg voor de dag zal gaan komen en met welke doelman. De positie van Jeroen Zoet is inmiddels totaal onhoudbaar geworden na de volgende blunder van de dramatisch keepende Jeroen Zoet.

De vorm van Zoet is inmiddels ook bij menig tegenstander bekend want er wordt te pas en te onpas op doel geschoten. Een maand terug lukte het Sporting Lissabon niet door de PSV defensie te geraken maar de Portugezen hadden het huiswerk goed gedaan want Zoet kreeg de ene na de andere pegel om de oren, zoals eerder VVV in het Philips Stadion ook al poogde. Zoet wist tegen VVV wel de Limburgse schoten te keren zoals hij ook in Zwolle goed stond te keepen, op een enkele flater in de tweede helft na.

Sporting wist toch te scoren en verschalkte Zoet van buiten de 16 met een hard maar houdbaar schot. Ondertussen kunnen we spreken van een tendens want de keeper heeft grote moeite met schoten van buiten de 16 meter.

Trainer en oud-ploeggenoot van Mark van Bommel bij Bayern, Valérien Ismaël, instrueerde zijn ploeg zo vaak als mogelijk op doel te schieten. De Fransman dacht vooraf dat zijn ploeg het moeilijk zou krijgen om PSV voetballend af te troeven en dus ontstond er het strijdplan om fysieke middelen in te brengen en zo vaak als mogelijk op Zoet te vuren. En zo geschiedde.

LASK Linz schoot in de eerste 45 minuten maar liefst 17 keer op doel en over de gehele wedstrijd gemeten liep dit aantal op tot 30 schoten op doel. Het strijdplan had succes was zoals bijna wekelijks het geval is liet Zoet ook nu weer een houdbare bal gaan. In de eerste helft zat Zoet er ook al faliekant naast en moest Erick Guttierez redding brengen op de lijn.

Slecht verdedigen en wederom matig tot slecht keeperswerk lieten de score oplopen tot 4-1.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here