Home Nieuws Lars Unnerstall waardeert eerlijkheid Schmidt maar zag zichzelf wel als eerste keeper...

Lars Unnerstall waardeert eerlijkheid Schmidt maar zag zichzelf wel als eerste keeper van PSV

1331
0

Lars Unnerstall is nog altijd een enorme verschijning. Ook nu hij in Enschede weet te presteren worden zijn sterke punten door vrijwel iedere kenner en voetballiefhebber op waarde geschat.

Sterker nog, menig analist twijfelt inmiddels aan de transfer van Unnerstall van PSV naar Enschede. De Duitse keeper vertrok ook nog eens transfervrij uit Eindhoven. Met de soms wisselend presterende Joel Drommel nemen de vraagtekens rond de jonge keeper uit Bussum met de week toe. Drommel heeft zeker potentie om uit te groeien tot een topkeeper maar met Unnerstall had PSV al een ervaren doelman met de nodige kwaliteiten in huis.

Het gaat goed met Lars Unnerstall. Hoe kijkt de Duitse reus terug op zijn periode bij PSV in Eindhoven? Als Roger Schmidt niet naar PSV was gekomen, dan vermoedt Lars Unnerstall dat hij nu nog onder de lat stond bij PSV. Roger Schmidt hecht echter veel waarde aan een meevoetballende keeper, wat Unnerstall niet is. En dus mocht Unnerstall vertrekken van Schmidt.

In gesprek met De Telegraaf blikt hij terug op zijn vertrek uit Eindhoven. “Het was een duidelijk en eerlijk verhaal”, begint
Unnerstall over de eerlijke mededeling van Roger Schmidt. “Schmidt en zijn staf wilden een doelman die ook voetballend goed is en dat is niet mijn sterkste punt. Die pech kun je hebben in een carrière. Als er een trainer was gekomen die het tegenhouden van ballen het belangrijkste vindt voor een keeper, was ik misschien nog steeds eerste keeper bij PSV.”

Unnerstall leeft niet met revanchegevoelens naar PSV en Schmidt met PSV – FC Twente op de agenda. “Het is voor mij gewoon een wedstrijd tegen een van mijn oude clubs, een club waar ik twee jaar met heel veel plezier heb gespeeld. En natuurlijk wil je graag winnen tegen je oude club, maar ik heb daar verder geen bijgedachten over.”

Na een aantal maanden voelt Unnerstall zich inmiddels thuis bij Twente en geniet hij van zijn rol als eerste keeper. De Duitser krijgt lovende kritieken en maakt vrijwel geen fouten. Zijn gezinsleven is ook anders compleet nu hij niet meer naar Eindhoven behoeft te reizen.

“Het is leuk om voor FC Twente te spelen in dit mooie stadion en voor dit geweldige publiek. En privé is het ook perfect. Het is vanuit mijn geboortedorp in Duitsland drie kwartier rijden naar Twente. Ons zoontje Carlo is vier maanden oud en ik ben ik nu elke dag thuis en allebei de opa’s wonen in de buurt en kunnen elke dag de kleine zien. Het is in alle opzichten super.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here