Home Nieuws Lars Unnerstall realistisch en vindt Mvogo beter in meevoetballen: ‘Andere aspecten ben...

Lars Unnerstall realistisch en vindt Mvogo beter in meevoetballen: ‘Andere aspecten ben ik de betere’

602
0

Het was een stevig gespreksonderwerp afgelopen seizoen als het over de positie onder de lat ging: meevoetballen.

Meevoetballen is wel een thema geworden als het over Mvogo en Unnerstall gaat. Laats genoemde is inmiddels vertrokken uit Eindhoven want vorig seizoen werd al snel duidelijk dat Lars Unnerstall niet in de plannen van Schmidt voorkwam. Schmidt zocht een beter meevoetballende keeper en haalde Yvon Mvogo naar Eindhoven, al stelt Unnerstall dat hij zeker geen mindere keeper is dan de Zwitser.

Het tegenhouden van ballen is voor een keeper tegenwoordig niet meer voldoende, zo ziet ook Unnerstall de tendens veranderen. “Je hebt ze nog wel, hoor, coaches die vooral belangrijk vinden dat een keeper een cruciale bal pakt bij een 1-0 voorsprong. Tot die categorie behoor ik”, zegt Unnerstall in gesprek met Voetbal International.

Unnerstall is ook realistisch en openhartig als over zijn voetballende kwaliteiten gaat. Schmidt was open en eerlijk. “En dat is niet mijn beste punt, dat weet ik zelf ook. Al heb ik me wel zeker verbeterd in Nederland. Yvon is beter met meevoetballen, maar in andere aspecten ben ik zeker de betere. Voorzetten eruit halen, hoekschoppen. We kunnen het hebben over meevoetballen, maar in mijn ogen moet je een keeper niet afrekenen op zijn assists. Hij moet tussen de zeven en tien punten pakken in een seizoen. Dat lukt mij normaal wel.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here