Home Nieuws Lars Unnerstall realiseert dromen met plek onder de lat bij topclub

Lars Unnerstall realiseert dromen met plek onder de lat bij topclub

417
0

In gesprek met Voetbal International doet Lars Unnerstall uit de doeken hoe hij zijn eerste maanden als eerste doelman van PSV door gekomen is.

In een mooi interview van het weekblad blijkt dat de Duitser uiterst onbewogen kan zijn en altijd de focus bewaard. In de roerige maanden die de club achter de rug wist Unnerstall altijd het hoofd koel te houden. Het resultaat mag er in ieder geval wezen voor de Duitser met zijn positie als eerste doelman bij een topclub.


‘Als jonge doelman droomde ik er altijd van om eerste keus te zijn bij een grote club. Bij Schalke 04 heb ik gedurende twee seizoenen behoorlijk wat wedstrijden gespeeld, maar ik ben er nooit helemaal doorheen gekomen. Er is in die periode nooit een moment geweest waarop ik kon zeggen: Nu ben ik eerste keeper van deze club. Nu kan ik wel zeggen dat ik eerste doelman van PSV ben, dat is heel mooi’, aldus de Duister over zijn heroverde eerste plek onder de lat bij een grote club

Maar ook met Unnerstall onder de lat kon PSV het tij lange tijd niet keren. De serie nederlagen blijft ongekend groot en onacceptabel. Er wordt weliswaar gewonnen van SC Heerenveen en Fortuna Sittard, maar de nederlagen en remises tegen Sporting Portugal (4-0), Rosenborg BK (1-1), FC Emmen (1-1) en Feyenoord (3-1) zijn onacceptabel voor de statuur van een club als PSV. Het gevolg is dat van Bommel zijn ontslag krijgt. ‘Ik was eerste doelman bij PSV, precies wat ik wilde en waar ik hard voor gewerkt had, maar om eerlijk te zijn kon ik er niet echt van genieten’, zegt Unnerstall over die tijd. ‘Het was chaotisch op de club, de sfeer was niet goed, het vertrouwen in het team was laag’aldus Unnerstall over de roerige laatste maanden van de club.


Facebook Comments