Home Nieuws Balende Lars Unnerstall pas bij aanvang competitie inzetbaar

Balende Lars Unnerstall pas bij aanvang competitie inzetbaar

57
0

Lars Unnerstall is voorlopig niet inzetbaar. Pas aan het begin van de eerste competitiewedstrijd is de verwachting dat de atletische keeper fit zal zijn.

Tegen die tijd zijn normaal gesproken de kaarten voor de positie onder de lat al geschud. De Duitser kan dus pas in augustus laten zien wat hij echt in zijn mars heeft.


Hoe vergaat het Lars Unnerstall straks? De PSV achterban is in ieder geval erg nieuwsgierig geworden naar de Duitser na het zeer matige seizoen van Jeroen Zoet. Om de verspeelde titel aan Jeroen Zoet op te hangen gaat wat ver maar de keeper maakte teveel fouten in de tweede seizoenshelft en pakte op een enkele redding na vrijwel geen punten voor PSV. Zoet lijkt dan ook rijp voor een vertrek uit Eindhoven of voor een plaatsje op de bank.

Unnerstall zal echter niet de eerste en de laatste keeper in de Eredivisie zijn die met veel bombarie wordt binnengehaald bij een topclub om vervolgens via de achterdeur weer te kunnen vertrekken. Zo was Gabor Babos in het verleden de beoogde nieuwe eerste keeper van Feyenoord maar ging hij ten onder aan allerlei oorzaken. Ook Ivaca Kralj en Georg Koch kwamen als respectievelijk atletische Montenegrijn en atletische Duitser bij PSV door de voordeur binnen om vervolgens door de achterdeur weer te vertrekken. Ook in Amsterdam ging recent een potentiële eerste keeper ten onder aan de verwachtingen en werd voorbij gestreefd door een concurrent. Tim Krul kon namelijk bij Ajax al snel op de bank plaatsnemen nadat zijn concurrent beter wist te presteren.

Unnerstall baalt ondertussen als een stekker vanwege zijn knieblessure, die hij eind vorig seizoen bij VVV-Venlo opliep. De Duitse doelman wilde knallend het nieuwe seizoen in met PSV, maar moet nu revalideren.

PSV contracteerde Unnerstall vorig seizoen, maar verhuurde hem direct weer door aan VVV. Deze zomer hoopte hij samen met Jeroen Zoet te strijden om de plek onder de lat maar dat plan moet hij voorlopig parkeren. “Zo wil je niet aan een avontuur bij een topclub als PSV beginnen. Je wilt je meteen laten zien”, zegt Unnerstall tegen de Limburger.

“Ik heb van binnen wel gevloekt toen ik in de gaten kreeg dat dat niet zou gaan lukken”, vervolgt de Duitser. “Maar na een week of twee heb ik me daar overheen gezet en alles gericht op de revalidatie. Die loopt nu op schema.”

Unnerstall, die zeker wel begrijpt dat PSV met Robbin Ruiter een extra doelman heeft gehaald, vertelt dat zijn herstel voorspoedig verloopt. “Ik lig op schema nu en train alweer zonder brace. Voorlopig nog krachttraining, maar binnenkort kan ik alweer gaan joggen. Ik hoop bij de start van de competitie weer fit te zijn, maar ik forceer niets. Voor je het weet, krijg je een terugslag.”


Facebook Comments