Home Nieuws Lars Unnerstall op weg naar FC Twente

Lars Unnerstall op weg naar FC Twente

777
0

In project Schmidt is de wil van de Duitser bijna wet geworden en dat betekent dat de positie van eerste doelman is ingevuld.

De huur van Yvon Mvogo zal een periode van twee jaar beslaan en dat zorgt ervoor dat Lars Unnerstall zijn vleugels wenst uit te slaan. In dat kader wil FC Twente haar slag slaan en de Duiste atleet vastleggen voor volgend seizoen.


De club uit Enschede hoopt dat vandaag te realiseren. De 30-jarige Duitse doelman, die transfervrij kan vertrekken bij PSV, heeft al medische testen ondergaan. Met het aantrekken van Unnerstall speelt FC Twente in op een uitgaande transfer van Joël Drommel komende zomer.

Het is erg zonde te noemen dat John de Jong en PSV deze topkeeper zo laten vertrekken want voor Unnerstall zat er meer in het vat bij PSV als je de kwaliteiten van de doelman in ogenschouw neemt.

„We spreken vanmiddag met Unnerstall. We hopen er samen uit te komen”, aldus technisch manager Jan Streuer van FC Twente. „Voor ons zou Unnerstall een geweldige keeper zijn en een goede opvolger voor Drommel, die heeft aangegeven dat hij wil vertrekken komende zomer. We kunnen niet tot juni of juli gaan zitten wachten tot hij daadwerkelijk vertrokken is, want dan zijn alle doelmannen, die we op het oog hadden, niet meer beschikbaar. Daarom hopen we met Unnerstall nu al zaken te kunnen doen.”

Voor Unnerstall is FC Twente een ideale volgende stap. De Duitser is bezig een huis te bouwen in zijn geboorteplaats Ibbenbüren, net over de grens bij Enschede, dat ligt tussen Rheine en Osnabrück.